Mistä Metallican uuden levyn biisistä tulee keikkahitti? Basisti Robert Trujillo kertoo mielipiteensä

"Se tulee resonoimaan ihmisissä", Trujillo toteaa Screaming Suicide -kappaleesta.

27.03.2023

Metallica julkaisee uuden 72 Seasons -pitkäsoiton 14. huhtikuuta. Levyltä on tähän saakka julkaistu maistiaisina kappaleet Lux Æterna, Screaming Suicide sekä If Darkness Had a Son, ja neljäs ennakkopala saadaan tulevana torstaina 30.3.

Metallican So What! -fanilehden päätoimittaja Stefan Chirazi haastatteli basisti Robert Trujilloa pitkän kaavan mukaan kaikesta uuteen levyyn liittyvästä ja kysyi tältä muun muassa, mistä uuden levyn biisistä basisti ennustaa tulevan iso hitti bändin keikoilla. Trujillon mielestä Screaming Suicide on se kappale, joka tulee uppoamaan yleisöön kuin kuuma veitsi voihin.

”Luulen, että se tulee resonoimaan ihmisissä siinä olevien groove-elementtien vuoksi. Lisäksi kappaleen säkeistö on jotain, mitä Metallican biiseissä ei ole koskaan aiemmin ollut – minä kutsun sitä alternativeksi – ja sen ympärillä on niin tarttuva groove, ettei sinulla ole muuta vaihtoehtoa kuin liikkua”, Trujillo povaa.

”En malta odottaa että pääsemme soittamaan sitä keikoilla. Pystyn jo kuulemaan mielessäni, miten yleisö reagoi. James (Hetfield) sanoi jo kappaleen musavideon kuvauksissa, että tästä biisistä tulee ’se’ biisi keikoilla. Se on se biisi, josta olen eniten uneksinut, millaista sen vetäminen keikalla tulee olemaan. Mutta minä olenkin groove-jätkä – rakastan bändejä, jotka groovaa.”

Metallica konsertoi Helsingissä 7. ja 9. kesäkuuta vuonna 2024. Yhtye on luvannut soittaa molempina iltoina toisistaan poikkeavat setit, joten eiköhän Screaming Suicidekin jommalla kummalla keikalla täräytetä.

Lue Trujillon haastattelu kokonaisuudessaan tästä.

Lisää luettavaa