Metallica julkaisi raakaversion The Unforgiven -klassikostaan – kuuntele

Kappale on yksi The Black Albumin uuden juhlaversion bonuksista.

Metallica MTV Video Music Awardseissa vuonna 1991.
Kuva: Barry King /Alamy Stock Photo /AOP

Metallica on julkaissut arkistojen kätköistä kaivetun raakamiksausversion The Unforgiven -klassikkokappaleestaan. Kovin paljon eroa lopulliseen levyversioon ei tässä ole, mutta muutamat pienet yksityiskohdat ja nyanssit sieltä erottuvat hieman selvemmin läpi. Kuuntele ja vertaile vaikka itse tuosta alta.

The Unforgivenin raakamiksaus on yksi monista bonuskappaleista, jotka löytyvät 10. syyskuuta ilmestyvältä Metallica-pitkäsoiton (joka myös The Black Albumina tunnetaan) 30-vuotisjuhlaversion deluxe-painokselta. Levyltä on tähän saakka julkaistu aiemmin maistiaisina muun muassa autotallidemo Enter Sandmanista sekä esituotantosessioissa äänitetty Holier Than Thou. Maistiaisia on hyvin todennäköisesti tulossa vielä lisää pitkin loppukesää ja alkusyksyä, eli seuraamme tilannetta.

Black Albumia juhlistetaan uuden remasteroidun juhlapainoksen lisäksi myös cover-levyllä, jolla eri artistit esittävät tulkintojaan levyn kappaleista. Mukana on muun muassa Miley Cyrusin versio Nothing Else Mattersista, jolla on mukana myös Elton John ja Red Hot Chili Peppersin Chad Smith. Kuuntele tämä tulkinta täältä.