Metallican Kirk Hammett sanoo odottavansa hetkeä, jolloin hän pääsee Twitter-sotaan Donald Trumpin kanssa

12.12.2016

Metallica-rumpali Lars Ulrich kertoi Yhdysvaltojen presidentinvaalien alla harkitsevansa muuttoa synnyinmaahansa Tanskaan, mikäli asiat menevät niin sanotusti perseelleen. Nyt omista poliittisista näkemyksistään on julkisuudessa avautunut myös kitaristi Kirk Hammett.

Billboardin haastattelussa Hammett kertoo oikein odottavansa pääsevänsä uuden presidentin Donald Trumpin kanssa Twitter-sotaan. Hammett kun ei oikein jaa miehen näkemyksiä ja Trumpin liipaisinsormi on tunnetusti varsin herkkä nimenomaan tässä sosiaalisessa mediassa. Hammett käyttää esimerkkinä Trumpin heittoa siitä, että ilmastonmuutos on Kiinan keksimä huijaus.

– Mitä tuollainen kommentti oikein kertoo miehestä? Kuka tahansa normaali, koulutettu ja todellisuudessa elävä ihminen – oli hän sitten poliittisesti mihin tahansa suuntaan kallellaan – ajattelee heti tuollaisen lausunnon kuultuaan, että mistä vitun sadusta tuo oikein on, Hammett päivittelee.

– Minusta hyvän johtajan ominaisuuksia ovat suoraselkäisyys, rehellisyys, epäitsekkyys ja yleinen taju siitä, mikä on oikein ja väärin. Nykyisellä johtajallamme ei näitä ominaisuuksia ole ja se saa minut katsomaan tarkemmin ympärilleni. Jos tapahtuu jotain, mikä ei ole mielestäni ok, aion olla ensimmäistä kertaa elämässäni todella äänekäs ja tuoda kantani esille. On myös surullista, että voisin vaikka nyt heti ottaa puhelimen ja provosoida Trumpia Twitterissä ja hän todennäköisesti tarttuisi syöttiin.

Hammett kuitenkin painottaa, että nämä mielipiteet ja lausunnot ovat yksinomaan hänen, eivätkä edusta Metallicaa kollektiivina. Yhtye pidetään Hammettin mukaan täysin erossa politiikasta, koska bändin tarkoitus on yhdistää eikä jakaa ihmisiä. Siksi hän myös valitsee sanansa tarkasti.

– Metallica vetoaa niin monenlaisiin ihmisiin kantaan katsomatta. Haluamme kaikkien kokevan musiikkia yhdessä ja politiikka on täysin ulkopuolinen juttu. Politiikka on Metallicalle kuin NASCAR-ralli musiikille, niin eri asioista puhutaan, Hammett vertaa.

Lisää luettavaa