Metallican Master of Puppets nousi ensimmäistä kertaa Billboardin Hot 100 -listalle

Kiitos Stranger Things -sarjan.

13.07.2022

Aiemmin tänä vuonna Netflixin hittisarja Stranger Things nosti Kate Bushin kasarihitin Running Up That Hill (A Deal With God) uuteen valtaisaan suosioon. Sarjan viimeisimmällä tuotantokaudella soinut kappale on pysynyt suoratoistopalvelujen top-listojen kärjessä jo useita viikkoja ja noussut jopa Billboardin Global 200 -listan kärkeen ja Hot 100 -listallakin korkeimmillaan neljänneksi.

Sarjan kauden päätösjaksossa isossa osassa ollut Metallican Master of Puppets -klassikko on nyt kokemassa samanlaisen nousun suosiossa. Vuonna 1986 julkaistu Master of Puppets on nimittäin sarjan viimeisen jakson ilmestymisen jälkeen noussut ensimmäistä kertaa Billboardin Hot 100 -listalle (sijalle 40). Global 200 -listalle kappale on noussut puolestaan sijalle 26.

Spotifyssa kappale puolestaan keräsi viikossa noin 17,5 miljoonaa uutta kuuntelua sen jälkeen, kun Stranger Thingsin neljännen kauden päätösjakso ilmestyi Netflixiin, ja kappale on noussut iTunesin rocklistan ykköseksi. Lisäksi suomalaistaustainen Yousician, joka tarjoaa soitonopetusta netissä, on ilmoittanut, että Master of Puppets -kappaleen opetusvideon katselumäärät ovat nousseet yli 1 700 prosentilla 1. heinäkuuta jälkeen, jolloin sarjan päätösjakso julkaistiin.

Metallica-leirissä ollaan luonnollisesti hyvin iloisia tästä kaikesta ja on jopa julkaissut video, jossa bändi ”duetoi” biisiä Stranger Things -sarjasta tutun hahmon kanssa. Yhtye myös kommentoi aihetta hiljattain sosiaalisessa mediassa:

”Tapa, millä [sarjan luoneet] Dufferin veljekset ovat sisällyttäneet musiikkia sarjaan on aina ollut ihan uudella tasolla, joten olimme enemmän kuin innoissamme, kun he ottivat Master of Puppetsin mukaan ja rakensivat vielä tärkeän kohtauksen kappaleen ympärille. Odotimme lopputulosta innolla ja se räjäytti tajuntamme”, yhtye kirjoittaa Instagram-julkaisussaan.

Kaikkia pitkän linjan faneja sarjan myötä tullut suosio ei kuitenkaan ole miellyttänyt ja monet sarjan kautta bändiin tutustuneet ovat saaneet die hard -faneilta myös haukkuja ja lokaa niskaansa. Metallican virallisella TikTok-kanavalla lähetettiinkin hyvin yksiselitteinen viesti kaikille tällaisille ”portinvartijoille”:

”Tiedoksi: kaikki ovat tervetulleita Metallica-perheeseen. Olet sitten ollut fani 40 tuntia tai 40 vuotta, musiikki yhdistää meitä kaikkia. Kaikki te olette joskus aloittaneet nollapisteestä”, yhtye kirjoittaa erään Master of Puppets -aiheisen TikTok-julkaisun kommenteissa.

Lisää luettavaa