Metallican ikoninen kasariklassikko on noussut useille Spotifyn Top 50 -listoille, kiitos Stranger Things -sarjan

Master of Puppetsin kuuntelu on kasvanut räjähdysmäisesti suoratoistopalvelussa sitten sarjan viimeisimmän kauden ilmestymisen.

05.07.2022

Metallican ikonisen Master of Puppets -kappaleen kuuntelumäärät ovat lähteneet suoratoistopalveluissa räjähdysmäiseen kasvuun ja kappale on noussut muun muassa Spotifyssa useille globaaleille Top 50 -listoille.

Syy? Netflixin Stranger Things -sarja, jonka viimeisimmän eli neljännen tuotantokauden viimeiset jaksot tulivat striimauspalveluun katsottavaksi viime perjantaina eli 1. heinäkuuta. Sen enempää spoilaamatta mainittakoon ainoastaan sen verran, että kappale on sarjan päätösjaksossa isossa roolissa.

Kappale on jakson ilmestymisen jälkeen löytänyt tiensä lukuisten sarjan fanien soittolistoille ja noussut tätä kirjoittaessa muun muassa Spotifyn päivittäin päivittyvän Top 50 USA -listan sijalle 10, Top 50 Global -listalla sijalle 17 ja maailmanlaajuisella Viral Top 50 -listalla sijalle 35.

Vastaavan huiman nousun koki aiemmin keväällä Kate Bushin Running Up That Hill (A Deal With God) -hitti vuodelta 1985, joka on sekin isossa roolissa Stranger Things -sarjan neljännellä tuotantokaudella. Bushin kappale keikkuu edelleenkin monien singlelistojen kärkituntumassa ja Spotifyn Top 50 USA -listalla se on tälläkin hetkellä ykkösenä. Nähtäväksi siis jää, miten korkealle Master of Puppets vielä Stranger Thingsin siivittämänä oikein nouseekaan.

Metallican ja Kate Bushin lisäksi Stranger Thingsin neljännen kauden soundtrackilla (jonka löydät artikkelin lopusta) on mukana muun muassa Extremeä, Talking Headsia, KISSiä, Siouxsie and the Bansheesia sekä The Beach Boysia.

Lisää luettavaa