Mike Portnoy: Olisi todella sääli, mikäli hän ja John Petrucci eivät koskaan enää tekisi musiikkia yhdessä – ”Meillä on hyvät välit”

Portnoy vertaa hänen ja entisen Dream Theater -kollegan kemiaa James Hetfieldin ja Lars Ulrichin tai Dimebag Darrellin ja Vinnie Paulin väliseen suhteeseen.

Mike Portnoy antoi hiljattain lausuntoja MyGlobalMindille Sons of Apollo -yhtyeensä 17. tammikuuta julkaistavan MMXX-albumi tiimoilta. Koska Portnoy oli juuri ennen haastattelua julkaissut sosiaalisessa mediassa kuvan itsestään poseeraamassa entisen bändinsä Dream Theaterin kitaristi John Petruccin kanssa, MyGlobalMindin toimittaja kysyi Portnoylta, voisiko entinen DT-parivaljakko vielä joskus tulevaisuudessa työskennellä yhdessä.

”Pitäisimme siitä kovasti. Me muodostimme 25 vuoden ajan loistavan tiimin Dream Theaterin ja Liquid Tension Experimentin kapteeneina. Olin hänen mukanaan myös G3-kiertueilla. Kun jälkikäteen katson sitä, mitä teimme, se oli hyvin erityislaatuinen rumpalin ja kitaristin suhde. Samanlainen kemia on Metallican Larsin (Ulrich) ja Jamesin (Hetfield), Panteran Dimebagin (Darrell) ja Vinnien (Paulin) tai Eddie ja Alex Van Halenin välillä. Mielestäni meillä oli sama kumppanuus ja olemme molemmat parhaimmillamme, kun työskentelemme yhdessä. Kaipaan sitä suhdetta. Meillä on hyvät välit ja kokoonnumme perheinemme silloin tällöin yhteen. Olisi todella sääli, jos emme tekisi enää musiikkia missään muodossa”, Portnoy toteaa.

Portnoylta kysyttiin myös, miltä hänen ja Petruccin mahdollinen yhteistyö tulisi sitten kuulostamaan, sanoo rumpali sen olevan varmasti samaa, mitä Dream Theaterin ensimmäisellä kymmenellä albumilla kuultiin.

”Mielestäni Dream Theater ja Liquid Tension olivat hyvä yhdistelmä tyylejämme sekä muiden niiden bändien jäsenten panosta. Minulla ja Johnilla on molemmilla omanlaisemme tyyli ja olemme tehneet satoja biisejä, joten luulen, että on aika itsestäänselvää, miltä se tulisi kuulostamaan.”

Sitä odotellessa voi tosiaan tutustua Sons of Apollon uutukaiseen tai käydä katsomassa Dream Theateria, kun yhtye saapuu Suomeen kuun lopussa Suomeen. Dream Theater esiintyy 17. tammikuuta Helsingissä ja seuraavana iltana vielä Oulussa. Yhtye juhlistaa keikoilla vuoden 1999 Metropolis Pt. 2: Scenes from a Memory -konseptialbumiaan.

Happy Holidaze from MP & JP! Good times tonight in NYC for the annual #PortnoyPetrucci Holiday Gathering

Julkaissut Mike Portnoy Keskiviikkona 18. joulukuuta 2019