Mokoma nousi albumilistan ykköseksi 20 vuotta vanhalla levyllään – ”Pitkä työ tuottaa tulosta”

Mokoman 120 päivää julkaistiin nyt ensimmäistä kertaa vinyylinä.

25.01.2021

Kotimainen metallisuuruus Mokoma on noussut Suomen virallisen fyysisten albumien myyntilistan ykköseksi. Asiassa ei sinänsä ole mitään uutta ja ihmeellistä, mutta tällä kertaa yhtye nousee listan kärkeen kuitenkin 20 vuotta vanhalla albumilla.

Listan ykköspallilla komeilee nimittäin Mokoman 120 päivää eli yhtyeen toinen pitkäsoitto vuodelta 2001. Albumista julkaistiin nyt ensimmäistä kertaa vinyylipainos, joka teki kauppansa sen verran hyvin että sillä päästiin fyysisten albumien listan ykköseksi. Albumi sisältää muun muassa Tuukka Temosen ohjaaman videon kylkeensä saaneen Rajapyykki-kappaleen, yhtyeen myöhempinäkin vuosinaan keikoilla soittamat viisut Seitsemän sinetin takana ja Teon teoriaa sekä bändin akustisten keikkojen vakionumeron Koiruoho.

”Tuottaja Gabi Hakanen sanoi levyä tehdessä, että pitkä työ tuottaa tulosta ja oli näemmä oikeassa”, kommentoi yhtyeen nokkamies Marko Annala tapausta sosiaalisessa mediassa.

Viime viikko oli muullakin saralla Mokomalle antoisa, sillä yhtye sai myös Emma-ehdokkuuden vuoden metalli -kategoriassa viimeisimmällä Ihmissokkelo-albumillaan. Yhtye on mukana myös yleisö-Emma-äänestyksessä. Tämän lisäksi Annalan Kuutio-kirja on ehdolla vuoden äänikirjaksi Storytel Awardseissa.

Lisää luettavaa