Moonsorrow perui Steelfest-esiintymisensä, julkaisi aiheesta tiedotteen – ”Emme halua seistä minkäänlaisella poliittisella leikkikentällä”

Steelfest 2022 -artistitarjonnassa käy nyt kova myllerrys.

06.09.2021

Hyvinkään äärimetallifestivaali Steelfestin kevään 2022 artistikattaus aiheutti viime viikolla kohun, jonka seurauksena moni buukatuista bändeistä ilmoitti peruvansa esiintymisensä. Peruneiden joukossa olivat ainakin Sodom ja Samael. Kohun ja peruuntumisten taustalla ovat tietyt Steelfestin kattauksen bändit, joita pidetään kyseenalaisina ja äärioikeistoa kannattavina.

Nyt myös Moonsorrow on ilmoittanut peruvansa tulonsa ja julkaissut aiheesta oman tiedonantonsa:

”Olemme aina halunneet ottaa mahdollisimman paljon etäisyyttä kaikkiin poliittisiin liikkeisin, äärioikealle sijoittuvat mukaan lukien muttei ainoastaan niihin rajoittuen. Tämän pitäisi olla kaikille jo ilmiselvää, mutta viime aikojen keskusteluja seuratessa on huomannut, että näin ei selvästikään ole”, yhtye kommentoi.

”Emme halua seistä minkäänlaisella poliittisella leikkikentällä, jollaiseksi tämä näyttää kiihtyvällä tahdilla muodostuvan. Moonsorrow’n ainoa ideologia on aina ollut ja tulee aina olemaan kristinuskoa edeltänyt pakanaideologia. Tiedämme, että tosifanimme tietävät tämän. Käymme sotaa vain ja ainoastaan uskonnollisella rintamalla.””

”Olemme suoraan sanottuna lopen kyllästyneitä tähän koko keskusteluun emmekä aio kommentoida asiaa tämän enempää. Tämä saa luvan riittää. Kiitos.”

Tätä kirjoittaessa koko Steelfestin esiintyjälista on poistettu tapahtuman verkkosivuilta eli täyttä varmuutta ei ole, ketkä Steelfestissä 12.-15.5.2022 lopulta esiintyvät. Tai järjestetäänkö koko tapahtumaa ylipäänsä ollenkaan. Seuraamme tilannetta.

Lisää luettavaa