Muun muassa Ministryssä, Swansissa ja King Crimsonissa rumpaloinut Bill Rieflin on kuollut

59-vuotias Rieflin sairasti syöpää.

25.03.2020

Multi-instrumentalisti, pääasiassa rumpalina useissa kokoonpanoissa toiminut William ”Bill” Rieflin on kuollut. Asiasta kerrottiin King Crimson -yhtyeen – jonka riveissä Rieflin vaikutti viimeiset aktiivivuotensa – sosiaalisen median kanavissa. Tarkkaa kuolinsyytä ei ole tiedossa, mutta 59-vuotiaana menehtyneen Rieflinin kerrottiin sairastaneen syöpää.

Seattlessa syntynyt ja kasvanut Bill Rieflin aloitti musiikkiuransa teini-ikäisenä The Telepathsin ja The Blackoutsin riveissä. Lopulta Al Jourgensen otti Rieflinin mukaan Ministryyn ja tämä soittikin rumpuja yhtyeen alkuvaiheen klassikkoalbumeilla kuten The Land of Rape and Honeylla (1988). Rieflin oli myös mukana Jourgensenin sivuprojekteissa kuten Revolting Cocks ja 1000 Homo DJs. Hän oli myös mukana perustamassa industrial rock -kollektiivi Pigfacea.

Myöhemmin urallaan Rieflin soitti myös muun muassa Swansissa, KMFDM:ssä, Nine Inch Nailsin The Fragile -levyllä, R.E.M.-yhtyeessä sekä progejätti King Crimsonin riveissä. Rieflin jäi King Crimsonin keikkakokoonpanosta sivuun vuonna 2016 terveysongelmien vuoksi.

”Tänään menetimme loistavan artistin, mahtavan ihmisen ja tärkeän tekijän Ministryn kehityksessä ja suosion kasvussa. Turvallista matkaa kohti seuraavaa universaalia konserttiasi, veljeni”, Riefliniä muistettiin Ministryn some-kanavissa.

https://twitter.com/DGMHQ/status/1242708077201285121

Lisää luettavaa