Myrkur julkaisee toisen albuminsa syksyllä – ensimmäinen kappale kuunneltavissa nyt

Tanskalainen Myrkut palaa parrasvaloihin syksyllä. Mukana kovan luokan tuottaja drone-piireistä.

13.06.2017

Myrkur, alias Amalie Bruun, nousi puhutuksi artistiksi jo parin vuoden takaisella M-nimisellä debyyttialbumillaan, jolla tämä tanskalainen nainen yhdisteli aivan omalla tavallaan black- ja goottimetallin huuruja.

Täällä Suomessa Myrkur nousi erityisesti esille viime vuoden Tuska 2016 festareiden myötä. Tapahtumassa nähtiin Myrkurilta varsin yllättävä ja loppuun asti hiottu esiintyminen, joka toi Myrkurin monen kuulijan tietoisuuteen ensimmäistä kertaa.

Nyt Myrkur on valmis julkaisemaan toisen albuminsa Relapse Recordsin kautta. Tarkkaa julkaisupäivämäärää uudelle albumille ei ole vielä vahvistettu, mutta Myrkur kertoi Facebook-sivullaan albumin saaneen nimekseen Mareridt.

Vielä astetta mielenkiintoisemmaksi albumin tekee se, että Myrkur on toteuttanut sen yhteistyössä tuottaja Randall Dunnin kanssa, joka tunnetaan erityisesti Sunn O))), Earth ja Boris yhteistöistään astetta dronemmissa kuvioissa.

Uuden Två Kongunbarn -kappaleen voi kuunnella alta. Nähtäväksi jää, miten hyvän kokonaiskuvan kappale antaa albumista, vai tullaanko levyllä kuulemaan myös Myrkurin äärimetallisempia ääripäitä.

Lisää luettavaa