Nickelback-basisti haluaa tehdä Slayer-coverlevyn – ”Olemme kaikki metallipäitä”

Mike Kroeger tekisi mielellään Nickelbackin kanssa superraskaan levyn.

01.02.2019

Nickelback on yhtye, jonka kustannuksella usein nauretaan ja josta väännetään paljon vitsiä, varsinkin rokki- ja hevipiireissä. Australialaisen Wall of Soundin tuoreessa haastattelussa basisti Mike Kroeger kuitenkin toteaa, ettei kirjaa kannata tuomita kansien perusteella eikä bändi välttämättä edusta sitä musiikkia, mitä esimerkiksi hän itse eniten tykkää kuunnella.

”Kuuntelen sellaisia bändejä kuin Meshuggah, Gojira ja Lamb of God ja meistä onkin tullut hyviä ystäviä niiden jätkien kanssa. Minä ja Daniel (Adair, Nickelbackin rumpali) intoilemme tosissamme siitä kamasta, jota he tekevät ja rakastamme sitä nimenomaan muusikkoina”, Kroeger toteaa.

”Metalli on ehdottomasti minun juttuni. Jos joskus voisimme mennä todella syvälle ja tehdä kunnon metallilevyn, me kaikki todella rakastaisimme sitä. Tiedän, että olemme kaikki metallipäitä sisimmältämme enemmän tai vähemmän.”

Kroeger kertoo thrash metalin Big Fourin eli Metallican, Megadethin, Anthraxin ja Slayerin kuuluvan koko Nickelbackin yhteisiin suosikkeihin. Lisäksi hän paljastaa yhden pitkäaikaisen haaveensa, joka liittyy näistä bändeistä viimeisenä mainittuun.

”Haluan tehdä joskus Slayer-coverlevyn. Siinä kamassa sydämeni lepää. Päivässä ei vain ole tarpeeksi tunteja tehdä kaikkea mitä haluaa, mutta sanotaanko näin, etten pitäisi ajatusta mahdottomana”, Kroeger vihjailee.

Lisää luettavaa