Nightwish julkisti uuden basistinsa – tuttu henkilö metallipiireistä

Jukka Koskinen hyppää bändin sessiobasistiksi.

28.05.2021

Nightwishin laulava basisti Marko Hietala yllätti niin fanit kuin bänditoverinsa alkuvuodesta ilmoittamalla, ettei hän jatka enää yhtyeen palveluksessa (tai missään muussakaan musiikkihommassa ainakaan toistaiseksi). Orkesteri lupasi paljastaa uuden, seuraavalle kiertueelle lähtevän basistinsa virtuaalikeikkojensa yhteydessä järjestettävässä VIP-tilaisuudessa. Tänään se päivä on vihdoin koittanut ja Hietalan saappaat täyttävän henkilöllisyys on paljastettu.

Nightwishin uudeksi basistiksi on varmistunut aikanaan Northerissa vaikuttanut, nykyään Wintersunin riveistä tuttu Jukka Koskinen. Uusi jäsen on sikäli luonnollinen valinta, että myös Nightwish-rumpali Kai Hahto on soittanut Wintersunissa eli yhteistä säveltä ei ole tarvinnut alkaa näin lyhyellä varoitusajalla hirveästi kaivelemaan.

Nightwishin ensimmäinen kahdesta livestriimikeikasta on tätä kirjoittaessa parhaillaan käynnissä ja se pysyy katseltavana vielä 48 tunnin ajan konsertin päätyttyä. Jälkimmäinen striimikeikoista nähdään Suomessa sunnuntaiyönä (30.5.) kello 3 alkaen. Katso lisätietoa virtuaalikeikoista täältä.

Lisää luettavaa