Nightwish-laulaja Floor Jansenilla diagnosoitiin rintasyöpä

Jansen kertoi asiasta Twitterissä.

26.10.2022

Nightwishin laulajana vuodesta 2012 ensin tuuraajana, vuodesta 2013 lähtien vakituisena jäsenenä toiminut Floor Jansen kertoi Twitterin välityksellä ikäviä uutisia: laulajalla on diagnosoitu rintasyöpä.

”Elämä kulkee aaltoina. Olen jakanut monia aallonhuippuja kanssanne ja jakanut niitä sosiaalisessa mediassa vuosien varrella”, Jansen aloittaa julkaisemansa tiedotteen.

”Nyt iski kuitenkin uusi aalto, eikä se ole hyvä. Minulla on rintasyöpä. Se diagnosoitiin hieman yli kaksi viikkoa sitten ja huomenna menen leikkaukseen, jossa kasvain poistetaan. Toipumisennusteeni on hyvä! Näyttäisi siltä, ettei syöpä ole ehtinyt levitä ja se ei ole aggressiivista sorttia. Saan pitää rintani ja minun pitäisi olla vapaa syövästä tämän leikkauksen ja sitä seuraavien paikallisten sädehoitojen jälkeen.”

Jansenin syöpä ehdittiin siis huomata ajoissa, kiitos rutiinin mammografiaseulonnan. Mikäli kasvainta ei olisi huomattu tässä vaiheessa, olisi se ehtinyt kehittyä jo vuodessa paljon pahemmaksi. Jansen kehottaakin kaikkia käymään tutkittavana, vaikka kaikki tuntuisikin olevan kunnossa.

”Syöpä on todella pelottava sana. Kaikki se, mitä pidit elämässäsi tärkeänä, muuttuu diagnoosin jälkeen. Nyt haluan vain olla taas terve. Haluan nähdä tyttäreni kasvavan. Haluan elää! Pelottavinta diagnoosissa oli se, että kuvittelin olevani täysin terve! En tuntenut syöpää enkä tiennyt siitä mitään, kunnes minä, yli 40-vuotias nainen, kävin standardissa mammografiaseulonnassa”, Jansen kirjoittaa.

”Se tuntuu epämukavalta ja saatat ajatella, että kaikki on hyvin, mutta siitä huolimatta: menkää testiin! Ja te miehet, jotka luette tätä: muistuttakaa vaimojanne, tyttöystäviänne, äitejänne ja siskojanne käymään testeissä. Vaikka teillä ei olisikaan länsimaalaisen naisen ylellisyyttä ilmaisiin testeihin: menkää! Onneksi monet tahot myös kertovat hyviä ohjeistuksia, miten voitte itse tutkia rintojanne, mikäli seulontaan ei ole mahdollisuutta tai varaa.”

Mikäli kaikki menee hyvin, Jansen sanoo olevansa taas jalkeilla juuri sopivasti Nightwishin Euroopan-kiertueen alkuun mennessä. Joten kaikki peukut pystyyn ja onnea ja voimia Jansenin suuntaan!

Lisää luettavaa