Nilen Karl Sandersin soolotrilogian kolmas osa julki kesällä – ensimmäinen näyte kuunneltavissa

Saurian Apocalypse päättää kitaristin Saurian-sarjan.

26.05.2022

Death metal -suuruus Nilen kitaristi ja biisintekijä Karl Sanders julkaisee kesällä kolmannen sooloalbuminsa. 22. heinäkuuta ilmestyvä Saurian Apocalypse saattaa loppuun levytrilogian, joka alkoi vuoden 2004 Saurian Meditationilla ja jatkui vuonna 2009 Saurian Exorcisms -albumilla.

Meditatiivista instrumentaalimusiikkia sisältävästä albumista on nyt tarjolla myös ensimmäinen maistiainen, The Sun Has Set on the Age of Man -kappale. Kappaleen videon pariin pääset tuosta alta.

”Kyseessä on levyn avauskappale, joka on hyvin sinemaattinen ja luo aavemaisen tunnelman. Se on kuin scifi-elokuvan avauskohtaus ja toimii johdantona monia käänteitä sisältävälle tarinalle. Se saa aikaan tunteen, joka meille nousee, kun aurinko laskee ja yö saapuu, nostaen esiin tietoisuuden alkukantaisesta pimeän ja sen kauhujen pelosta, joka on juurtunut syvälle ihmisen psyykeeseen jo esihistoriallisina aikoina, kun ihminen ymmärsi, että yössä vaanii asioita, jotka voivat saalistaa hänet”, Sanders avaa.

”Tämä on sikälikin erityinen kappale, että sillä on mukana kaksi pitkäaikaista ja rakasta ystävääni, Nilen alkuperäisrumpali Pete Hammoura perkussioissa sekä legendaarinen Rusty Cooley, joka soittaa soolot akustisilla kitaroilla. Vaikka Cooley tunnetaankin äärimmäisen kovana sähkökitaran soittajana, tällä kappaleella hän debytoi akustisen kitaran kanssa.”

YouTube video

Lisää luettavaa