Nimekkäistä kotimaisista muusikoista koostuva I Am the Night nousee onkalostaan – kuuntele yhtyeen ensimmäinen taidonnäyte

"Tämä on se bändi, joka olisi pitänyt perustaa jo yli 20 vuotta sitten", toteaa Markus Vanhala.

06.05.2021

Kymenlaakson pimeistä onkaloista nouseva I Am the Night on uusi black metal -yhtye, jonka miehistöstä löytyy varsin nimekästä tekijää. Kokoonpanossa vaikuttavat nimittäin Markus Vanhala (Insomnium, Omnium Gatherum), Janne Markkanen (ex-Omnium Gatherum), Okko Solanterä sekä Waltteri Väyrynen (Paradise Lost, Bodom After Midnight).

Yhtyeen alku juontuu karuun 1990-luvun Kotkaan, jolloin Vanhala ja Markkanen soittivat keskenään black metalia, mutta muut bändit varastivat huomion ja ajatus mustasta metallista jäi takaraivoon kytemään.

”Tavallaan tämä on se bändi, joka olisi pitänyt perustaa jo yli 20 vuotta sitten, tai ainakin jatkaa black metalin parissa tosissaan, mutta onneksi ainakin itse black metal on kulkenut koko ajan mukana matkassa omassa elämässä jo varhaisesta teini-iästä asti. In the Nightside Eclipse, De Mysteriis Dom Sathanas ja Storm of the Light’s Bane avasivat tämän pimeämmän portin joskus muinoin ja taitavat myös hiukan kuulua musiikissamme”, avaa Vanhala.

Yhtye julkaisee Svart Recordsin kautta debyyttialbuminsa loppuvuodesta 2021, mutta jo 11. kesäkuuta ilmestyy rajoitetettuna painoksena 12-tuumainen maksisingle Hear Me O’ Unmaker, jonka kääntöpuolella yhtye tulkitsee Emperorin teoksen Acclamation of Bonds. Hear Me O’ Unmaker -kappale ilmestyy digisinglenä jo perjantaina 7.5. ja sen video on katsottavissa jo nyt. Ota kappale haltuun tuosta alta.

”I Am the Night on ihka oikea bändi eikä projekti. Musiikkia tulee myös lisää, kun siltä tuntuu ja kun materiaalin synnytys on yhtä aitoa ja vapaata kuin tämän levyn luominen. Bändi on ollut henkireikä nyt pandemian  tappamassa tyhjiössä, ura on ehkä väärä sana, mutta teemme tätä todellakin musiikki edellä. Joitain tarkkaan valittuja keikkojakaan emme sulje pois tulevaisuudelta, aika näyttää suunnan ja tien. Tulevaisuus on siis pimennossa ja hyvä niin”, Vanhala toteaa.

Lisää luettavaa