Nyrkillä naamaan – haastattelussa Red Eleven

Mukavasti rouhivaa metallirockia esittävä Red Eleven on saanut valmiiksi toisen kokopitkän levynsä. Hommat alkavat olla siinä mallissa, että suuremman tunnettuuden ainoana esteenä voidaan pitää huonoa tuuria.

Round II vaikuttaa Idiot Factory -debyyttiä (2012) kokeilullisemmalta ja monipuolisemmalta. Kuinka rohkeita olette biisien suhteen, eli onko Red Elevenissä jokin ”filtteri” vai lähdettekö kokeilemaan ihan mitä mieleen juolahtaa?

– Mitään varsinaista filtteriä ei ole käytetty. Jos joku juttu kuulostaa hyvältä testatessa, sitä työstetään eteenpäin. Ensimmäiseltä levyltäkin löytyy metallisen rockin lisäksi niin Santana-tyyppistä kitarointia kuin pientä progeiluakin, rumpali Pasi Pasanen aloittaa.

– Round II jatkaa samaa linjaa, mutta mukaan on tullut hieman erityyppistä vaihtelua ja jopa popimpia sävyjä, rouhimista tietenkään unohtamatta. Punainen lanka on kuitenkin ollut groovaava, melodinen ja riffivetoinen metallirock.

Termillä Red Eleven (tai Red 11) on muutamiakin eri merkityksiä. Mitä tämä nimi tarkoittaa bändinne kohdalla?

– Kun tempaisee nyrkillä jotakuta keskelle taulua, sieraimista valuu yleensä punainen 11. Mutta myös eräs leffaviite on olemassa: “Red Eleven standing by.” Onhan noita yhtäläisyyksiä varmasti pilvin pimein, ja vaikeahan niiltä on välttyä. Ainakin joku mallitoimisto taitaa toimia samalla nimellä jossain päin palloa.

Red Elevenillä on musiikillisesti edellytyksiä vaikka kuinka pitkälle. Mitkä ovat realistiset tavoitteenne bändin kanssa?

– Tällä hetkellä odottelemme levyn julkaisua, sen perään julkaisukeikkoja, joita on tiedossa Suomessa syyskuusta aina marraskuulle. Tietysti toiveissa on päästä levyn myötä ulkomaille, festarikeikoille ja niin poispäin, mutta jalat pidetään maassa.

– Kivahan soittamisella olisi elellä, ettei tarvitsisi tehdä päivätöitä, mutta harva rock- tai metallibändi pääsee siihen pisteeseen. Mutta koska tätä tehdään rakkaudesta lajiin, materiaalia alkaa syntyä jo kolmatta levyäkin varten. Teemun (Liekkala, kitara) riffikynä on alkanut jo töihin, ja treeniksellä olemme joitain juttuja jo hieman testailleetkin.

Haastattelu julkaistu Infernon 7/2014 Sytykkeitä-palstalla.