”Ongelmanratkaisu on kiehtovan tyydyttävää touhua” – Nightwishin Tuomas Holopainen puhuu rakkaasta harrastuksestaan pilkun viilaus- ja höyläysohjelmassa

Nightwish-kippari vieraili Aristoteleen kantapää -ohjelmassa.

13.10.2021

Tiesitkö, että Nightwishin pääasiallinen säveltäjä, sanoittaja ja kosketinsoittaja Tuomas Holopainen on intohimoinen sanaristikkojen harrastaja? Eikä miehen harrastus rajoitu pelkästään niiden ratkomiseen vaan myös tekemiseen: Holopainen ja puolisonsa Johanna Kurkela ovat laatineet ristikkoja muun muassa toverilehdellemme Soundille.

Holopainen vieraili taannoin Pasi Heikuran ja Tina Cavénin toimittamassa ”pilkun viilaus- ja höyläysohjelma” Aristoteleen kantapäässä kertomassa tästä rakkaasta harrastuksestaan tarkemmin.

”Mysteerien selvittäminen, ongelmanratkaisu on kiehtovan tyydyttävää touhua ja niistä seuraavat ahaa-elämykset usein melkoisia endorfiiniryöppyjä”, Holopainen avaa ja kertoo, millainen on hänestä mielekäs ristikko.

”En jaksa uskoa, että kukaan aidosti saa tyydytystä ratkoessaan vihjettä kuten ’mäkihyppääjä Nykänen’ tai ’pääministeri Marin’ – aivoja pitää kuitenkin haastaa edes jonkin verran. Mutta toisessa ääripäässä on sitten tällaiset kuten kerran vastaan tullut vihje ’maaseutuyhteisö Mauritaniassa’ ja ratkaisusana oli Inal. Ei tälläisetkään kyllä kauheesti intohimoja herätä.”

Holopaisen mielenkiintoinen haastattelu on kuunneltavissa Yle Areenassa.

Lisää luettavaa