Onko maailmassa tilaa vielä yhdelle superkokoonpanolle?

Juliette Lewis keulilla, Dillinger Escape Plan- ja Mastodon-miehet laidoilla.

Kuva: Juliette Lewis

The Dillinger Escape Planin kitaristi Ben Weinman on jauhanut Giraffe Tongue Orchestra -ryhmästään jo nelisen vuotta. Nyt hommat näyttäisivät konkretisoituvan: bändi on vieraillut helmikuussa studiossa ja Weinman kertoi tuoreessa radiohaastattelussa virallisen kokoonpanon.

Weinmanin lisäksi kitaristina on Brent Hinds (Mastodon), basistina Pete Griffin (ex-Dethklok) ja rumpalina Thomas Pridgen (ex-Suicidal Tendencies, ex-The Mars Volta). Laulajana on paremmin näyttelijänä tunnettu, mutta myös Juliette and the Licks -liiderinä toimiva Juliette Lewis.

”Ennen Juliette and the Licksin keikan näkemistä, ajattelin, että jälleen yhden näyttelijän turhuusprojekti. Näin hiessä uitetun henkilön, joka antoi 110 prosenttia ja sukelsi muutaman sadan hengen yleisön joukkoon. Totesin, että tämä on aidompaa kuin moni muu, sillä eihän Juliette edes tarvitsisi tällaista”, Weinman kertoo.

”Hänen ei tarvitsisi esiintyä muutamalle sadalle hengelle nuhjuisella klubilla, jossa on likainen vessa. Kun mietimme laulajia projektiin, ajattelin kysyä häntä ja tässä ollaan.”

Giraffe Tongue Orchestran debyytti julkaistaan Weinmanin Party Smasher -merkillä tämän vuoden aikana.