Oranssi Pazuzu ehdolla Teosto-palkinnon saajaksi – intensiivinen black metal -trippi vetosi esiraatiin

16.02.2017

Oranssi Pazuzu on yksi tämän vuoden kuudesta Teosto-palkintoehdokkaista. Teosto-palkinto on yksi Pohjoismaiden suurimmista taidepalkinnoista, jolla palkitaan rohkeita, omaperäisiä ja innovatiivisia teoksia.

Ehdokkaat valinnut esiraati kuvailee Toni ”Ontto” Hietamäen sanoituksien sekä yhtyeen sävellyksien ja sovituksien laajentavan lähtökohtana olevan mustan metallin palettia määrätietoisesti ja ennakkoluulottomasti. Raatiin vetosi myös se, miten Oranssi Pazuzun intensiivinen trippi hengittää pitkissä kaarissa ilman kiireen tuntua.

Muut ehdokkaat Teosto-palkinnon saajaksi ovat The Hearing, Oddarrang, Mikko Joensuu, Edu Kettunen ja Olli Virtaperko. Palkinto jaetaan 1–4 teokselle tai teoskokonaisuudelle, ja palkintosumma on enintään 40 000 euroa. Jos palkinnon saa vain yksi teos tai teoskokonaisuus, palkinto on 25 000 euroa.

”Ehdokkaat edustavat useita eri musiikkilajeja ja tyylejä, mikä on hyvä osoitus siitä, miten monipuolisesti Suomessa tehdään ja julkaistaan musiikkia yhden vuoden aikana”, esiraadin varapuheenjohtaja, musiikkitoimittaja Susanna Vainiola toteaa lehdistötiedotteessa.

Palkintoehdokkaat valitsee vuosittain vaihtuva musiikkitoimittajista ja muusikoista koostuva esiraati, jonka puheenjohtajana toimi tänä vuonna säveltäjä Pekka Kuusisto. Palkinnon saajan tai saajat ehdokkaiden joukosta valitsee niinikään musiikkialan ammattilaisista koostuva nelihenkinen jury ja päätös julkistetaan Musiikkitalon Ravintolassa torstaina 20. huhtikuuta.

Lisää luettavaa