Overkill-rumpali kutsui entisiä Death-muusikoita mukaan etäjamitteluun – tuloksena karanteeniversio Overactive Imaginationista

Mukana basisti Steve DiGiorgio ja kitaristi Bobby Koeble.

10.06.2020

Monien kollegoidensa tavoin myös rumpali Jason Bittner (Overkill, Shadows Fall) on käyttänyt koronasta aiheutunutta luppoaikaa hyväkseen etäjamittelemalla ystäviensä kanssa. Bittner on aiemmin julkaissut videon, jolla tämä tulkitsee Megadethia muun muassa Exodusista tuttujen Steve ”Zetro” Souzan ja Jack Gibsonin kanssa, ja nyt on julkaistu video, jolla rumpali ottaa käsittelyynsä lempiyhtyeensä Deathin Overactive Imaginationin.

Death-coveriaan varten Bittner värväsi mukaansa entisen Shadows Fall -kollega Felipe Roan sekä aikoinaan Deathin riveissä vaikuttaneet basisti Steve DiGiorgion sekä Bobby Koelblen. Videon saatetekstissä Bittner kertoo hänellä olevan yhteistä historiaa Koelblen kanssa.

”Kun opiskelin 80-luvulla Berkleessä, soitin Bobby Koelblen kanssa samassa bändissä ja äänitimme jopa muutamia biisejä. Tämä tapahtui siis joskus kauan sitten 80-luvun lopulla. Myöhemmin Bobby liittyi Deathiin Symbolic-albumin aikaan ja soittaa edelleen [Death-tribuuttikokoonpanossa] Death to All -yhtyeessä. Emme ole pitäneet yhteyttä 30 vuoteen ja minun on jo vuosien ajan ollut tarkoitus ottaa häneen taas yhteyttä, joten tavoitin hänet ja kysyin, haluaisiko hän tulla mukaan”, Bittner kertoo.

”Hän vastasi heti kyllä ja kysyi, kuka soittaa bassoa. Sanoin, että luultavasti Felipe… Ellei sitten Steve suostuisi. Niinpä kysyin hyvältä ystävältäni ja yhdeltä maailman parhaimmalta basistilta Steveltä, kiinnostaisi häntä. Steve epäröi, mahtaako hänellä olla tarpeeksi aikaa, joten pyysimme ystäväämme Bill Bodilya (ex-Toxik, Flotsam and Jetsam) mukaan, koska Steve ei ollut käytettävissä. Lähetin kuitenkin Stevelle raidat, jossa Bobby soittaa ’varmistaakseni’ että hän ei tosiaan ehdi mukaan. Minulla oli kutina, että kun hän näkee Bobbyn olevan mukana, hän seuraisi perässä. Viikon kuluttua [Steve] lähettikin raitansa meille – joten kiitos Stevelle, että hän toimi niin nopeasti ja kiitos myös varamiehellemme Billille. Harmi, ettet nyt päässyt mukaan – ensi kerralla sitten!”

Lisää luettavaa