Phil Anselmo ei tyrmää ajatusta esiintyä Dimebag-hologrammin kanssa – ”Sen täytyy olla täydellistä ja virheetöntä”

"Minulle tärkein tekijä koko tässä hössötyksessä on fanit", Anselmo sanoo.

Kuva: Markus Laakso

Metal Wanin Jessie David haastatteli hiljattain Phil Anselmoa ja keskustelu ajautui jossain vaiheessa luonnollisesti Panteran mahdolliseen paluuseen ilman kitaristi Dimebag Darrellia. David uteli, voisiko yhtye mahdollisesti seurata Dion esimerkkiä ja esiintyä Dimebag-hologrammin kanssa – eikä Anselmo ainakaan tyrmännyt ideaa siltä seisomalta.

– Kunhan [paluu] tehdään oikein. Jokaisen sydämen tulisi olla oikeassa paikassa – puhun siis kaikista bändin jätkistä – ja se täytyy tehdä oikein. Ei sellaista voi mitenkään tehdä juosten kusten. Jos me esimerkiksi tekisimme keikan Dimebagin hologrammin kanssa, sen täytyy olla täydellistä ja virheetöntä, aivan kuin hän itse oli joka vitun ilta, Anselmo pohtii.

– Oli hän miten kännissä tahansa, aina kun hän sai kitaran käsiinsä, hän oli kuin kone.

Anselmo myöntää olevansa bändin suhteen hyvin kaksijakoisissa tunnelmissa. Hänestä tuntuu tällä hetkellä todella utopistiselta ja väärältä nousta lavalle, jos selän takana on iso Pantera-lakana, mutta lavan reunassa ei olekaan Dimebag, mutta olisi valmis jonkinlaiseen ratkaisuun fanien vuoksi.

– Minulle tärkein tekijä koko tässä hössötyksessä on fanit, ehdottomasti. Bändi ei valitse yleisöään, vaan asia on juuri päin vastoin. Ratkaisun avain on siis siinä, mitä fanit todella haluavat ja kolikon kääntöpuolet riippuvat täysin fanista, Anselmo toteaa.

– Jos [Pantera-keikka] on jotain, mitä fanit todella epätoivoisesti haluavat, niin siinä tapauksessa suostun siihen, ihan heidän vuokseen. Olisihan se iso ja taatusti tunteita nostattava juttu.