Phil Anselmo kertoo löytäneensä Pantera-arkistojen kätköistä harvinaisuuden – ”Käytimme yleensä kaiken, mitä saimme aikaan”

Philip Anselmo kertoo tuoreessa Capital Chaos TV:n haastattelussa löytäneensä arkistojensa kätköistä kappaleen, jota laulaja epäilee kesken jääneeksi Panteran biisiksi.

Löytö on sikäli harvinainen, että Anselmon mukaan Panteralla ei ollut tapana säveltää runsaasti ylimääräistä materiaalia levyjä tehdessään. Tästä syystä Panteran uudelleenjulkaisuiltakaan ei löydy juuri demoja tai keikkataltiointeja erikoisempia bonus-raitoja. Haastattelusta ei kuitenkaan ilmene juuri muuta tietoa, kuten esimerkiksi biisin äänitysajankohtaa.

– Löysin tämän raidan, josta minulla ei ole juuri muistikuvia, mutta tiedän että pojat soittavat siinä. Siitä puuttuu minun lauluosuuteni kokonaan, mihin on luultavasti joku hyvä syy. Se on lähinnä riffistä toiseen hyppimistä, joten luulen sen olleen jokin muhinut idea, joka vain hylättiin syystä tai toisesta. Käytimme yleensä kaiken, mitä saimme aikaan, joten Panteralta ei jäänyt julkaisematonta materiaalia lojumaan ympäriinsä, Anselmo sanoo.

Samaa sanoi aikanaan myös rumpali Vinnie Paul Rolling Stone -lehdessä, kun Vulgar Display of Power -levyn juhlapainoksella julkaistiin arkistoista kaivettu kappale Piss vuonna 2012.

– Panterassa oli aina kyse laadusta, ei määrästä. Niinpä teimme aina vain 10 tai 11 biisiä ja teimme niistä niin hyviä kuin suinkin kykenimme. Mutta jostain syystä tuo biisi jäi levyltä pois, vaikka se onkin yhtä hyvä kuin mikä tahansa muukin levyn kappale, Paul muisteli.

Nähtäväksi siis jää, tuleeko Anselmon löytö koskaan yleiseen jakoon missään muodossa. Todennäköisesti ei, mutta ainahan sitä toivoa sopii.