Pirtua ja klubin lattialla nukkumista – My Funeral Euroopan-kiertueella, osa 2

My Funeral raportoi Infernolle tien päältä.

30.03.2015

My Funeral julkaisi aiemmin maaliskuussa Violence Academy -albuminsa ja painui Euroopan-kiertueelle. Destroyers of Europe -nimellä kulkeva rundin ensimmäisten päivien meiningistä voi lukea täältä.

Jyväskyläläisrässääjien kiertueraportin toinen osa on luettavissa alta. Äänessä bändin basisti-laulaja Ilkka Sepponen.

22.3.2015 Rudeboy Club, Bielsko Biela, Puola

Puolaan matkustaessa tunnen itseni todella kipeäksi, nenä vuotaa ja kurkkua polttaa. Äänikin on käheä ja illan laulut mietityttää. Klubi on törkeän hieno ja tekniikkaa tuntuu löytyvän. Monitoreja ohjataan tabletilla, jollaista en itse ole ennen edes nähnyt. Bäkkäriltä löytyy tämän kiertueen ensimmäinen catering. Illan edetessä ilmenee, että meidän täytyy maksaa 50 euroa, joka sisältää tilavuokran ja cateringin. Oluestakin joudumme maksamaan, mutta vodka sentään on ilmaista.

Vodkaa saadaan pullo ennen keikkaa ja toinen keikan jälkeen. Baari on suljettu ja joku jätkistä erehtyy haukkumaan vodkaa nynnyjen juomaksi, joten seuraavaksi vuorossa on 70 prosenttista paikallista vodkaa. Osalle meistä tämäkin oli liian laimeaa joten shottilasit täyttyvät seuraavaksi pirtusta. Itse jätän tämän väliin, mutta muille tuntuu maistuvan. Muu bändi humaltuukin siihen asteeseen, että puhetta on enää hankala seurata. Itse tyydyn teehen ja yritän parannella oloani. Kuin varkain, suuhuni kuitenkin sujahtaa muutama vodkashotti ja aamulla on turha valehdella itselle, että tänään en sitten juo.

Sunnuntai on huono keikkapäivä täälläkin ja paikalla oli vain kourallinen ihmisiä. Edellisillan viidestä bändistä oli jäänyt kolme saapumatta ja lipun ostaneet pääsivät ilmaiseksi sisään. Tämä vituttaa, mutta ei tänne valittamaan olla tultu. Lippurahat kuittaavat cateringin, tilavuokran ja ylimääräistäkin jää vielä sen verran, että saadaan polttoainetta seuraavaan paikkaan siirtymiseen.

23.3.2015 Legenda Pub, Spisska Nova Ves, Slovakia

Aamulla olo on huomattavasti virkeämpi. Puolalainen vodka on tehnyt tehtävänsä. Paikalle päästyämme ravintolassa työskentelevä neito ei puhu englantia eikä tiedä keikasta mitään. Paikka ei näytä liveklubille ja luulemmekin olevamme väärässä paikassa. Puhelinyhteyttä järkkäriin, joka kertoo paikan olevan oikea ja saapuvansa tunnin päästä, joten ei kun euron oluet naaman eteen ja odottamaan.

PA ja valot toimitetaan paikalle ja puitteet illan esiintymiselle ovat ok-tasolla. Kyselen järkkäriltä ennakkotoiveita illan yleisömäärästä ja saan vastauksen, että paikalle odotetaan saapuvan noin 40 ihmistä. Kaupungissa on muutama toimiva organisaattori ja näiden kesken vieraillaan aktiivisesti toisten illoissa ja saadaan näin kaupungin live-musiikkitarjonnalle jatkuvuutta. Yleisö näyttää olevan keskimääräistä vanhempaa eikä näytä varsinaisesti metalliyleisöltä. Muutama metallipää kuitenkin löytyy yleisöstä ja levyäkin alkaa poistua tiskistä. Tapahtuman markkinointi on hoidettu normaalisti Facebookissa, mutta myös flyerit ovat täällä vielä käytössä.

Illan avausakti aloittaa kahdeksalta, joka on mielestäni todella toimiva aika viikolla. Bändi soittaa progressiivista death metalia ja etenkin basisti-laulajan soitto tekee meihin suuren vaikutuksen. Oma setti päästään aloittamaan vasta 21.25 ja soittoaika on 22.00 asti. Settilistaa typistetään ja välispiikit jätetään pois turhina, kun englantia ei täällä juuri puhuta. Ihmiset riehaantuvat ja ovat äänekkäitä. Setin loputtua yleisö vaatii lisää ja meille annetaan lupa soittaa vielä yksi biisi. Yöpyminen on paikallisessa päiväkodin tyyppisessä paikassa.

MyFuneral9

24.3.2015 Klub Vinyl, Rzeszow, Puola

Matkalla Rzeszowiin vierailemme Keski-Euroopan suurimmassa linnoituksessa. Yllätys on suuri, kun paikan päältä löytyy eilen ankarasti eturivissä moshannut tyyppi, joka kertoo aamun olleen vaikea mutta sen arvoinen.

Klub Vinyl sijaitsee maan alla ja sokkeloisten käytävien päästä löytyy hyvä lava. Myös valot sekä PA näyttävät hyville. Illan teema on sisätilafestivaali… tiistaina? Odotukset yleisömäärästä ovat korkealla. Tapahtuman Facebook-sivulle on ilmottautunut 140 osallistujaa ja puoli kahdeksan aikaan väkeä alkaakin hiljakseen valua sisätiloihin. Pihalla röökillä käydessä meidät tunnistetaan ja porukkakuvia räpsitään. Kuvat bändin kanssa saadaan Facebookin, joten sisälle ei näemmä tarvitsekaan enää tulla. Keikka sujuu hyvin, mutta edes sataa ihmistä oli turha odottaa, aivan kuten ennakkoon arvelinkin. Keikan jälkeen puolen euron vodkia naamaan joita tarjotaan myös paikallisille. Ei pirtua tänään.

25.3.2015 Adventure Music Club, Liptovsky Mikulas, Slovakia

Kovassa krapulassa lähdemme matkustamaan mutkittelevia ja huonokuntoisia teitä. Välimatkat ovat suhteellisen lyhyitä, noin 250 kilometrin luokkaa, mutta aikaa matkan tekoon kuluu aina sama 4–6 tuntia. Adventure-klubilla vierailtiinkin jo matkalla Spisska Nova Vesiin. Hyvä lava, mutta syvyyttä saisi olla lisää.

Soittoaika on 20.00–21.00. Oikeastaan missään paikassa ei ole soittoaikataulua, vain pelkkä illan aloitusaika, jolloin kaikkien oletetaan saapuvan paikalle. Iltaa on mainostettu Facebookin lisäksi myös klubin omassa ohjelmavihkossa. Olut on tänään ilmaista, mutta ei maistu. Pieni klubi täyttyy noin 40 maksaneesta ja lähes jokainen paikallaolija poistuu mukanaan paita ja cd. Nimmareitakin taas kirjoitellaan ja räpsitään yhteiskuvia. Yöpyminen klubin lattialla

Lisää luettavaa