Pitkää hiljaiseloa pitäneen Gorgutsin Luc Lemay kertoo hyviä uutisia – ”Rupean kasaamaan uutta albumia”

Gorgutsin hiljaiselo rupeaa olemaan historiaa.

29.06.2020

Teknisen death metalin kärkinimiin kuuluva Gorguts kävi viimeisen kerran studiossa nelisen vuotta sitten, kun tuliaisina oli yhden puolituntisen biisin mittainen Pleiades’ Dust -ep.

Edellisestä kokopitkästä (Colored Sands, 2013) on puolestaan ehtinyt kulumaan jo seitsemän vuotta, joten Gorgutsin laulaja-kitaristi Luc Lemayn (kuvassa etummaisena) lupaukset uudesta musiikista ovat takuulla fanien mieleen:

”Heti kun Season of Mist -levy-yhtiön pomo kuuli tästä, hän uteli minulta, ovatko jätkät todellakin saaneet herätettyä minut horroksesta”, Lemay tarinoi A Metalhead in a Strange Placen haastattelussa.

”Juttelimme seuraavana päivänä Skypessä, ja sanoin, että ’Ei huolta, pidin vain pientä taukoa. Tarvitsin tauon muuttaakseni mieleni’. Olimme kiertäneet parin vuoden aikana paljon, joten meidän kaikkien piti keskittyä omiin juttuihimme, ottaa hieman vapaata ja ladata akkujamme.”

Sillä välin kun Lemay on ollut poissa musiikkikuvioista, mies on pitänyt itsensä kiireisenä tekemällä puutöitä.

”Koronapandemia on tietysti perseestä sekä musiikkibisnekselle että kaikelle taiteelle, mutta minä olen onnekas, että puhelimeni on soinut ja olen saanut työtehtäviä verstaalleni. Pandemia ei ole siis juuri muuttanut rutiinejani.”

”Olen myös kirjoittanut musiikkia ja rupean kasaamaan uutta Gorguts-albumia. Olen pahoillani sanoessani, että ajoitus on oikea… siis siinä mielessä, että biisinkirjoitukseni tapahtuu juuri tähän aikaan. Jotkut bändit ovat työskennelleet uuden levyn parissa vuoden tai kaksi, ja he todella haluaisivat julkaista sen, mutta eivät pysty…”

Lisää luettavaa