Pohjois-Amerikkaa kiertävä Decapitated vaikeuksissa – bändin jäsenet pidätetty, syytetään fanin kidnappaamisesta

Puolalaisyhtyeen kiertue on osunut melkoisen kummalliseen karikkoon.

11.09.2017

Death metal -yhtye Decapitatedin ura ei ole todellakaan ollut viime aikoina mitään ruusuilla tanssimista. Viime vuonna yhtye aloitti taistelun vanhaa levy-yhtiötään vastaan maksamattomien rojaltimaksujen vuoksi ja nyt yhtye on pidätetty naisen kidnappaamisesta epäiltynä.

Välikohtauksen väitetään tapahtuneen parhaillaan Pohjois-Amerikan-kiertueella olevan yhtyeen Spokanen-keikan jälkeen 31. elokuuta. Spokanen poliisilaitoksen tiedottajan mukaan kidnappauksen uhriksi ilmoittautunut naishenkilö otti yhteyttä poliisiin 1. syyskuuta vastaisena yönä piakkoin tapahtuneen jälkeen. Poliisi pidätti Decapitatedin jäsenet 9. syyskuuta Kalifornian Santa Anassa, jossa yhtye oli edellisenä iltana konsertoinut. Bändin jäsenet eivät tehneet vastarintaa pidätettäessä ja tiedottajan mukaan asia hoidettiin ilman draamaa.

Puolalaiset odottavat parhaillaan Los Angelesissa siirtoa Spokaneen käsittelemään asiaa. Yhtyeen palkkaama asianajaja puhui tapauksesta tiedotusvälineille ja totesi, että tarinalla on toinenkin puolensa.

”Meillä on silminnäkijöitä, jotka voivat todistaa, että asianomainen vieraili bändin luona omasta tahdostaan ja poistui hyvissä merkeissä”, asianajaja Steve Graham kommentoi The Spokesman-Review-lehdelle.

Graham kuitenkin pelkää, että bändi joutuu virumaan Los Angelesin piirikunnan vankilassa viikkoja ennen kuin heidät palautetaan Spokaneen. Decapitatedin ja Thy Art is Murderin yhteiskiertueen on tarkoitus jatkua aina 24. syyskuuta saakka, mutta sen jatkosta ei ole toistaiseksi varmuutta.

Lisää luettavaa