”Poliiseja ei tarvittu tänäkään vuonna” – Tuska-festivaalin juhlintaan kiinnitetään huomiota myös ulkomailla

Amerikkalaismedia siteeraa jutussaan Iltalehteä ja Helsingin Sanomia.

13.07.2017

Amerikkalainen Metal Injection -sivusto ihastelee, miten Tuska Open Airia vietetään vuodesta toiseen ilman järjestyshäiriöitä. Sivusto siteeraa jutussaan Iltalehteä ja Helsingin Uutisia, joissa kaupungin poliisilaitoksen edustajat kiittelevät metallikansaa siitä, ettei festivaalialueella tai sen välittömässä läheisyydessä tarvinnut käydä tänäkään vuonna kertaakaan työtehtävissä.

”Tuska-festivaali vetää noin 30 000 henkeä vuosittain, paikalla on paljon metallipäitä ja runsaasti olutta. Silti poliiseja ei tarvittu tänäkään vuonna”, Metal Injectionissa hehkutetaan.

Helsingin Uutiset heittää vertailukohdaksi Kaisaniemessä järjestetyn Blockfest-tapahtuman, jossa poliisilla oli kädet täynnä alueelle ilman lippuja tunkeneiden satojen nuorten vuoksi. Helsingin Uutisten haastattelema komisario Teemu Lappalainen sanoo Tuskan olleen jo vuosia rauhallinen tapahtuma, mutta ei halua pohtia sen tarkemmin, mistä tämä johtuu.

”Jos kaikki menee hyvin, niin tarvitseeko ihmisten hyvään käytökseen löytää jokin syy? Jos tilanne olisi toisin päin, niin ehkä sitten asiaa pitäisi pohtia”, Lappalainen toteaa Helsingin Uutisille.

Infernon Tuska-festivaaliraportti löytyy täältä, kuvagalleriaa viikonlopun bänditarjonnasta täältä sekä mainio yleisögalleria puolestaan täältä.

Lisää luettavaa