Progemetallia Pirkanmaalta – Externalin tuore single käsittelee sulkeutuneisuutta

Animaatiovideosta vastaa Tuomas Kortelainen.

Kotimainen progemetalliyhtye External on julkaissut seuraajan kesäkuussa ilmestyneelle Anhedonia-singlelleen. Uusi kappale kantaa nimeä Distant ja sen animaatiovideon on toteuttanut Tuomas Kortelainen.

”Tämä koko projekti on ollut minulle erityisen mielenkiintoinen. Sävellysprosessi oli luonteeltaan erittäin luonnollinen sekä musiikillisesti että sanoittamisen puolesta. Minun ei ollut tarkoitus tehdä minkäänlaista tarinaa, mutta siihen se lopulta päätyi. Kun sävellys ja sanoitukset oli tehty, projekti lähti elämään ihan omaa elämäänsä. Basisti Samuel Järvinen löysi sanoista tarinan, ja kehitti siitä konseptin musiikkivideolle. Suurin kiitos kuuluu Kortelaiselle, joka teki kappaleelle upean videon! Video toi mielestäni kappaleen henkiin aivan toismaailmallisella tavalla”, kommentoi rumpali ja biisin pääasiallinen tekijä Julius Lehtonen.

”Musiikillisesti Distant on vähemmän aggressiivinen kuin Anhedonia. Kappaleessa on enemmän rauhoittava tunnelma, laajempi dynamiikka ja uniikki swing-rytmiikka. Sanoitustensa puolesta kappale käsittelee sulkeutuneisuutta, eristäytymisen tunnetta sekä kamppailua omien ajatustensa välittämisessä.”