Progemetalliyhtye Joviacin uudistunut kokoonpano esittäytyy synkällä singlellä – katso video

"Kanavoin tähän kappaleeseen kaiken pandemia-ahdistuksen ja -pelkoni ja lopputulos on ehdottomasti synkin biisi mitä Joviac on ikinä julkaissut", avaa laulaja-kitaristi Viljami Wenttola.

13.10.2022

Tamperelainen progemetalliyhtye Joviac on julkaissut uuden singlen Dissemination, joka esittelee samalla triosta kvintetiksi kasvaneen uuden kokoonpanon. Kappaleen kylkeen tehdyn musiikkivideon voit katsoa tuosta alempaa.

”Kun globaali pandemia iski ja lockdown tuli terminä tutuksi, huomasin pian ettei itse tauti ollut minulle se kaikista ahdistavin ja pelottavin asia, vaan se informaatiosota jota käytiin pandemian nimissä. Valeuutiset levisivät kuin kulovalkea. Ihmiset käyttivät tautia omien ajoittain kyseenalaisten motiiviensa edistämiseen ja aseistivat itseään argumenteilla jotka tukivat vain omia tarkoitusperiään. Yhtäkkiä jokainen koki tietävänsä toista paremmin ja luotto ”omaan tutkimukseen” oli vankempaa kuin vaikkapa tiedeyhteisöön. Monella tapaa pandemia toi esiin ihmisyyden synkimpiä puolia”, avaa laulaja-kitaristi Viljami Wenttola.

”Kanavoin tähän kappaleeseen kaiken pandemia-ahdistuksen ja -pelkoni ja lopputulos on ehdottomasti synkin biisi mitä Joviac on ikinä julkaissut. Innostuin jopa kokeilemaan örinää ensimmäistä kertaa!”

Lisää luettavaa