Raskasta joulua -kollektiivi julkaisi käännöksen Queensrÿchen hittiballadista – omistettu Kimmo Blomin muistolle

Perinteinen Raskasta joulua -kiertue käynnistyi viime viikonloppuna.

21.11.2022

Suurta suosiota nauttivata joulukiertueesta tuttu Raskasta joulua -kollektiivi julkaisi viime viikolla uuden albumin Viides adventti, jolla kuullaan myös elokuussa menehtynyttä laulaja Kimmo Blomia. Blom ehti äänittää osuutensa levyllä mukana olevalle Stars-kappaleelle. Levyltä löytyy myös uusi käännösversio Queensrÿchen Silent Lucidity -hitistä, joka on omistettu aktiivisesti Raskasta joulua -julkaisuilla ja kiertueilla mukana olleelle Blomille.

Silent Lucidity on biisi, jonka olen halunnut toteuttaa jollain tapaa Raskaan joulun kanssa jo useamman vuoden ajan. Ajattelin ensin tekstimaailmaksi talvifantasiaa, mutta ystävämme ja laulajamme Kimmo Blomin elokuinen poismeno muutti näkemykseni tekstimaailmasta. Halusin ottaa tekstissä huomioon Kimmon, säilyttäen talvisen tunnelman. Kaisa Korhonen onnistui sanoituksessaan upeasti. Levyltä löytyvä käännöskappale Kehtolaulu on muistobiisimme Kimmolle, jolle Queensrÿche oli tärkeä yhtye. Biisissä kuullaan myös Kimmon puhetta hänen viimeiseksi jääneestä haastattelustaan, joka tehtiin vain kymmenen päivää ennen hänen kuolemaansa”, toteaa Raskasta joulua -kippari kitaristi Erkka Korhonen.

Tämän vuoden Raskasta joulua -kiertue alkoi viime viikonloppuna Kokkolan- ja Vaasan-keikoilla. Kiertueen yllä on kuitenkin epätietoisuuden varjo, sillä kiertueen järjestäjä RH Entertainment meni muutama viikko sitten konkurssiin. Tätä kirjoittaessa tulevista keikoista toteutuviksi ovat varmistuneet vasta kuluvan viikon konsertit Ikaalisissa (24.11.) ja Seinäjoella (25.11.). Muiden konserttien kohtaloa selvitellään vielä. Tuoreimmat ja ajantasaisimmat tiedot löydät kiertueen virallisilta sivuilta tai sosiaalisesta mediasta.

Lisää luettavaa