Rex Brown rohkaisi Mark Tremontia hakemaan Pantera-kitaristin paikkaa, mutta Tremonti kieltäytyi – ”Siinä ei ole kyse vain soittotaidosta…”

Tremontin mukaan Panteran kitaristina oleminen vaatii tietynlaista persoonallisuutta.

03.01.2023

Pantera teki monien fanien hartaasti odottaman uuden tulemisen viime vuoden lopulla. Laulaja Phil Anselmo ja basisti Rex Brown nousivat jälleen keikkalavoille yhdessä rumpali Charlie Benanten ja kitaristi Zakk Wylden kanssa, jotka hyppäsivät edesmenneiden Vinnie Paulin ja Dimebag Darrellin saappaisiin.

Wylden nimeä on heitelty ilmoille niin kauan kuin Panteran comebackista ollaan ylipäänsä spekuloitu, olihan tämä Darrellin erittäin läheinen ystävä. Muitakin vaihtoehtoja toki oli, kuten entinen Creed-kitaristi, nykyisin Alter Bridgeä sekä Tremonti-yhtyettään pyörittävä Mark Tremonti. Taidosta ei Tremontin homma ainakaan olisi jäänyt kiinni, sillä kitaristi on muun muassa voittanut useita kertoja erinäisten musiikkimedioiden vuoden paras soolo -äänestyksiä.

Tuoreessa Overdriven haastattelussa Tremonti kertoi Rex Brownin jopa rohkaisseen häntä hakemaan pestiä, mikäli Pantera joskus tekisi comebackin. Kitaristi oli kuitenkin todennut tähän ykskantaan, ettei hänestä ole siihen hommaan.

”Muutamia vuosia sitten juttelin Rexin kanssa Download-festareilla ja hän puhui Panteran mahdollisesta reunionista. Hän katsoi minua ja sanoi: ’Sinun pitäisi heittää nimesi hattuun’. Olin vain, että ’Ei missään tapauksessa!’. Siihen rooliin vaaditaan tietynlaista persoonallisuutta”, Tremonti toteaa.

”Siinä ei ole kyse vain soittotaidosta, vaan persoona on iso osa sitä. Dimen läsnäolo oli niin valtavaa. Sanotaan näin, että kukaan ei näytä lavalla olevalle Zakk Wyldelle keskaria, mutta minulle kyllä. En vain pysty laittamaan itseäni siihen tilanteeseen.”

Lisää luettavaa