Rob Halford seuraavasta Judas Priest -albumista: ”Firepoweria tulee olemaan vaikea ylittää”

Kiertueilta syrjään jäänyt Glenn Tipton työstää jo ideoita bändin seuraavalle levylle.

Laulaja Rob Halford keskusteli Judas Priestin tulevaisuudesta ja viime vuonna julkaistun kehutun Firepower-levyn seuraajasta tuoreessa Consequence of Soundin haastattelussa. Parkinsonin taudin vuoksi kiertueilta sivuun jäänyt kitaristi Glenn Tipton työstää Halfordin mukaan uutta materiaalia jo kovaa vauhtia.

”Glenn pyörittelee aina ideoita studiossa kotonaan ja laittaa riffejä talteen. Meillä on arkistot täynnä riffejä, se on ihan uskomatonta. Suurin osa kaikesta, mitä teemme, alkaa riffistä. Aloitamme riffillä ja melodialla ja rakennamme sitten siitä, kuten monet bändit tekevät”, Halford toteaa ja lisää, ettei mitään tarkempia aikatauluja ole vielä lyöty lukkoon.

Firepoweria tulee olemaan vaikea ylittää, mutta teemme kaikkemme saadaksemme taas yhden upean albumin tehtyä. Niin tulee tapahtumaan jossain vaiheessa.”

Sitä odotellessa Halford julkaisee uuden joululevyn Celestial, jolle laulaja pestasi soittajia lähisuvusta. Mukana on Halfordin veli Nigel rummuissa, sisarenpoika Alex bassossa ja sisko Sue soittaa kelloja.

”On hieman erikoista tuoda sitä puolta mukaan musiikkiini, vai mitä? Olen aina halunnut tehdä jotain veljeni Nigelin sekä sisarenpoikani Alexin (joka on lisäksi Judas Priest -basisti Ian Hillin poika) kanssa, koska molemmat ovat lahjakkaita muusikkoja. Aloin jo miettiä, tuleeko sellaista mahdollisuutta kenties koskaan, mutta muutama vuosi sitten kuuntelimme yhdessä tekemääni Winter Songs -levyä, jonka julkaisin 10 vuotta sitten ja tuumasin, eikö olisikin hienoa tehdä yhdessä joululaulu tai pari”, Halford avaa.

”Olemme aina halunneet tehdä jotain tällaista perheenä, joten oli mahtavaa, että tähdet asettuivat oikealla tavalla. Niin koko homma sai alkunsa ja sen tekeminen oli hauskaa ja todella spesiaalia.”