Ruotsin Shiningin Suomi-vahvistus Euge Valovirta jättää bändin – ”Olen ylpeä siitä, mitä Niklaksen ja Shiningin kanssa musiikillisesti saatiin aikaan”

03.07.2017

Ruotsalaisen itsemurhametallin lippulaiva Shining on menettänyt suomalaisen kitaristinsa Euge Valovirran. Valovirta ehti soittaa laulaja-biisintekijä Niklas Kvarforthin johtamassa synkistelyorkesterissa kuusi vuotta.

Valovirta kertoo Shiningin Facebook-sivulla, että lähtöpäätöksestään huolimatta hän on ylpeä bändissä kuluttaneistaan vuosista ja kiittää niistä sekä Kvarforthia että muuta bändiä.

Shining on bändi, jonka historiasta löytyy kiistämättä varsin vinhaa tahtia vaihtunutta miehistöä. Ainoa pysyvä jäsen on aina ollut Kvarforth eli bändin nokkamies itse. Valovirta kommentoi Infernolle lähtöpäätöstä hieman laajemmin, mutta varovaisin sanakääntein:

– Tulevalla Shiningin levyllä on neljä mun ja Niklaksen kimpassa duunaamaa biisiä ja olen levystä ylpeä. Muutenkin olen ylpeä siitä, mitä Niklaksen ja Shiningin kanssa MUSIIKILLISESTI saatiin aikaan.”

Päätös kuitenkin tuntui oikealta juuri nyt, kun bändin kymmenennen, vielä nimettömän levyn tekoprosessi on lopussa.

– Aikansa kutakin. Munhan piti alunperin tuurata kahdella Suomen keikalla vuonna 2011, mutta se vähän venähti!

Valovirta itse aikoo pysyä aktiivisena muusikkona myös Shiningin jälkeen.

– Tulevaisuuden suunnitelmissa saada vihdoin miksattua mun soololevy, joka siis on ollut äänitettynä jo jonkin aikaa.

– Uusi bändikin on ja siinäkin olen ainoa suomalainen, mutta siitä enemmän syssymmällä. Vielä en voi enkä halua avata aiheesta sen enempää. Mutta isolla kädellä tullaan ja levy on jo valmis.

Miehen loppukaneetti nykytilanteeseen on pääasiassa optimistinen, joskin myös tässä sanamuotoilu vaikuttaa tarkkaan harkitulta:

– Minähän olen elämään ja ylipäätään kaikkeen lähtökohtaisesti positiivisesti suhtautuva kaveri enkä ole ikinä ollut noin yleisesti vihainen tai ahdistunut ja niin edelleen. Elämä on liian lyhyt ja arvokas, että sitä kannattaisi tuhlata negatiivisiin asioihin.

– Entistä lätkävalmentajaani lainaten: ”Posin kautta”.

Lisää luettavaa