IS: Saatanaa palvotaan helsinkiläisessä luolassa

31.05.2016

”Esikoululaiset tekivät karmivan löydön luolasta Helsingissä – asiantuntija: Viittaa satanismiin”, otsikoi Ilta-Sanomat tänä aamuna.

Karmiva löytö oli spraymaalilla kallioon maalattu pentagrammi sekä maalikannun räjähdykseltä näyttänyt lovecraftiaaninen hirvitys. Lisäksi luolassa oli nautittu kuvan perusteella Fernet-Brancaa ja poltettu… tuikkuja!

”Minusta on järkyttävää törmätä tällaiseen nyt, ehkä 30 vuotta sitten kotipuolessa, mutta että nyt! Ei tätä tällaiseen suunniteltu”, kommentoi Kotkasta kotoisin oleva Risto.

Onko saatananpalvonta nostamassa jälleen rumaa päätään? Onko Hyvinkään paloittelusurma unohdettu? Eikö koululaisia valisteta enää Saatana kutsuu minua -propagandalla? Onko satanismihysteria ysärinostalgian uusi ilmenemismuoto?

Kysymyksiin vastaamaan Ilta-Sanomat hälytti suomalaisen okkultismin asiantuntijan, Valonkantajat-teoksen kirjoittaneen, Perttu Häkkisen. Hän toppuutteli toimittajaa, ettei Suomi ole luisumassa Saatanan valtakunnaksi, ainakaan vielä.

”Varmasti voimme sanoa, että luolassa on harjoitettu jonkinlaista sosiaalista kanssakäymistä. On toki varsin mahdollista, että siellä on järjestetty rituaalitoimintaa, mutta yhtä lailla mahdollista on myös, että luolassa on vain ryypiskelty, poltettu kynttilöitä ja luukutettu heviä. Eräänlainen rituaali toki sekin.”

Mutta koska väärinpäin käännetty pentagrammi viittaa satanismiin, siitä täytyy olla kyse. Jäämme odottelemaan spekulaatioita, mitä luolassa on uhrattu. Kenties uutisankkoja?

Pimeän luolan sisällä meinaa tulla vilu, vaikka ulkona ilma on kesäisen lämmin. On aika lähteä.

Lisää luettavaa