Saatananpalvonnasta syytetty Sepultura kommentoi porttikieltopäätöstä – tarjoaa lohdutusta faneilleen

"Olemme syvästi pettyneitä tilanteeseen", yhtye kirjoittaa sosiaalisessa mediassa.

Kerroimme viime viikolla Libanonin viranomaisten estäneen brasilialaisyhtye Sepulturan tulon maahansa ja peruneen bändin 28. huhtikuuta suunnitellun keikan maan pääkaupungissa Beirutissa. Yhtyen viisumihakemukset hylättiin, sillä viranomaiset katsoivat bändin palvovan Saatanaa sekä pilkkaavan kristinuskoa. Lisäksi bändin katsottiin muun muassa vuoden 1993 Territory-musiikkivideon perusteella tukevan Israelia, mikä on myös este maahan pääsemiselle.

Nyt yhtye on julkaissut oman kommenttinsa aiheesta sosiaalisen median välityksellä. Bändi pahoittelee syvästi libanonilaisfaneille aiheutettua pettymystä ja tiedottaa samalla tarjoavansa erityisesti näille faneille pienen lohdutuksen livestriimin muodossa.

”Yhtyeen ja henkilökuntamme puolesta haluamme tuoda julki, että olemme syvästi pettyneitä tilanteeseen, johon turvallisuusviranomaiset meidät ajoivat ja joka johti keikkamme peruuntumiseen. 35-vuotisen historiamme aikana tämä oli ensimmäinen kerta, kun pääsymme maahan estettiin, koska tarkoitusperämme ja arvomme tulkittiin väärin. Tarkoituksemme on aina ollut peräänkuuluttaa yhteisöllisyyttä ja vapautta musiikin kautta kiinnittämättä sen tarkemmin huomiota politiikkaan kuin rotuun tai uskontoon liittyviin asioihin”, bändi kirjoittaa.

”Kompensoidamme niitä, jotka meidän laillamme ovat turhautuneita tapahtuneen vuoksi, kutsumme teidän katsomaan suoraa lähetystä Dubain-konsertistamme 2. toukokuuta, jonka pidämme kunnioittaaksemme kaikkia Sepulturan libanonilaisfaneja.”

Bändin konserttia pääsee seuraamaan livenä Sepulturan Youtube-kanavalla. Konsertti ja livestriimi alkavat torstaina noin kello 22 Suomen aikaa.

On behalf of Sepultura and staff, we would like to express to our public in Beirut our deep dissatisfaction with the…

Posted by Sepultura on Monday, April 29, 2019