Sabaton teki biisin fanien eniten toivomasta aiheesta – katso näyttävä musiikkivideo

Ruotsalaisjyrä seilaa saksalaissotalaivalla.

Sotahevisuuruus Sabaton toteutti monien fanien pitkäaikaisen toiveen ja julkaisi uuden kappaleen, joka kertoo saksalaisesta toisen maailmansodan aikaisesta taistelulaiva Bismarckista. Yhtye on lisäksi tehnyt singlelle näyttävän musiikkivideon yhdessä Wargaming-pelitalon kanssa. Yhtyeen julkaisemassa tiedotteessa todetaan, että Bismarck-laiva on ”fanien eniten toivoma aihe Sabaton-kappaleeksi”.

”Te pyysitte meitä tekemään biisin ja me kuuntelimme teitä. Tässä on meidän tribuuttimme!”, yhtye kommentoi.

Vuonna 1939 vesille laskettu Bismarck oli yksi Euroopan suurimmista taistelulaivoista. Se otettiin palvelukseen elokuussa 1940 ja onnistui upottamaan Yhdistyneen kuningaskunnan merivoimien lippulaiva HMS Hoodin ennen kuin Bismarck upotettiin ajojahdin päätteeksi 27. toukokuuta 1941.

”Bismarckin kohtalo on kiintoisa tarina, josta olemme halunneet kirjoittaa jo pitkään, mutta jota emme saaneet mahtuneet millekään levylle. Niinpä päätimme julkaista sen singlenä. Se on lahja meiltä teille, jotka olette olleet mahtavia faneja viimeiset 20 vuotta.”

Sabaton julkaisee 19. heinäkuuta seuraavan pitkäsoittonsa The Great War, joka keskittyy ensimmäiseen maailmansotaan. Bismarck-kappale ei siis tule olemaan mukana levyllä vaan se julkaistaan erillisenä singlenä. Kappale löytyy toistaiseksi vain Youtubesta, mutta bändi lupaa julkaista sen myöhemmin myös suoratoistopalveluissa.