Sabaton tiedottaa uudesta levystä – teemana ensimmäinen maailmansota

Sodan päättymisestä tuli täyteen 100 vuotta sinä päivänä, kun levyn äänitykset alkoivat.

02.04.2019

Ruotsalainen sotametalliyhtye Sabaton julkaisee 19. heinäkuuta seuraavan pitkäsoittonsa. The Great War on 20 vuotta täyttäneen yhtyeen yhdeksäs studioalbumi ja sen teemana on ensimmäinen maailmansota. Levyn äänitykset aloitettiinkin sopivasti 11. marraskuuta 2018, jolloin tuli kuluneeksi tasan 100 vuotta kyseisen suursodan päättymisestä.

”Olemme aiemminkin tehneet kappaleita tästä ajanjaksosta, mutta nyt oli oikea hetki tehdä täysimittainen konseptialbumi juuri tästä sodasta”, yhtye kommentoi kollektiivisesti. Basisti Pär Sundströmin mukaan kyseessä on bändin uran isoin albumi, jolla mennään syvemmälle sotatarinoihin kuin koskaan aiemmin.

”Odotettavissa on paljon yllätyksiä, sillä kokeilimme uusia asioita käsitellessämme aihetta, joka on monille tuttu ja rakas. Teimme levyn yhteydessä myös Sabaton History Channelin, jotta vuodesta 2019 tulisi varmasti koko 20-vuotisen historiamme jännittävin”, basisti toteaa.

Yhtye saapuu uuden levyn tiimoilta kesällä myös Suomeen konsertoiden 25. heinäkuuta Kuopiorockissa. Lisää keikkoja on odotettavissa vielä myöhemmin syksylle.

Lisää luettavaa