Saksalaisfestivaalin linjaus: esiintyjinä ainoastaan bändejä, jotka eivät käytä taustanauhoja – myös VIP-alueille jyrkkä ei

"100% Metal, 0% Playback", kuuluu No Playback Festivalin slogan.

19.01.2023

Kun metalcoreyhtye Falling in Reverse viime syksynä ilmoitti vain päivää ennen WILL Rock Festival -keikkaansa joutuvansa perumaan esiintymisenä, koska heidän läppärinsä katosivat eivätkä he voineet käyttää taustanauhoja, sai keskustelu esiintyvien artistien ja bändien taustanauhojen käytöstä uutta bensaa liekkeihin. Toisten mielestä taustanauhojen käyttäminen on täysin okei, mikäli bändin musiikki ja live-esiintyminen sitä vaatii, toisten mielestä taas taustanauhoihin turvautuminen on turhanpäiväistä pelleilyä ja suorastaan katsojan huijaamista.

Mikäli kuulut tähän viimeksi mainittuun ryhmään, löytyy Saksasta juuri sinulle sopiva festivaali. Kuten jo nimestä voi päätellä, huhtikuun lopussa Remchingenissä järjestettävän No Playback Festivalin linja on nimittäin se, että tapahtumassa esiintyy vain ja ainoastaan bändejä, jotka eivät taustanauhoja käytä. Festarin nettisivujen mukaan se haluaa tarjota yleisölle ”todellisen livekokemuksen” ja sen ohjelmistoon kuuluu vain ”kansainvälisiä rock- ja metalliyhtyeitä, jotka yhä edustavat rock ’n’ rollin henkeä”. Tapahtumassa ei myöskään ole minkäänlaisia VIP- tai Golden Circle -alueita, koska järjestäjät haluavat asettaa kaikki – niin bändit kuin yleisön – samalle viivalle ilman raja-aitoja.

28.-29. huhtikuuta järjestettävässä No Playback Festivalissa esiintyvät muun muassa Raven (kuvassa), Ross the Boss, Vicious Rumors, Holy Moses, Crystal Viper ja Traitor.

Lisää luettavaa