”Samojen biisien soittaminen kuukaudesta ja vuodesta toiseen käy tylsäksi”, toteaa Dave Lombardo ja kertoo, miten piti mielensä virkeänä Slayerin kiertueilla

"Luin kerran Mick Jaggerin sanoneen, että jos hän olisi tiennyt soittavansa Satisfactionia vielä vuosikymmeniä myöhemminkin, hän olisi tehnyt siitä heti aluksi paremman. Minä kävin hieman samaa läpi omien rumpuosuuksieni kanssa", Lombardo toteaa.

03.05.2023

Rumpalilegenda Dave Lombardo (ex-Slayer, ex-Testament, Mr. Bungle ja miljoona muuta) vieraili hiljattain Conan Neutron’s Protonic Reversal -podcastissa tulevana perjantaina (5.5.) ilmestyvän Rites of Percussion -soolodebyyttinsä tiimoilta. Keskustelussa nostettiin jossain vaiheessa esille Slayer ja Lombardo myönsi Angel of Deathin ja muiden thrash-klassikoiden soittamisen ilta toisensa perään maistumaan joskus hieman puulta. Lombardolla oli kuitenkin omat tapansa taistella tylsistymistä vastaan.

”Slayerin polkua oli todella vaikea muuttaa, koska he eivät halunneet poiketa omalta, hyvin pieneltä markkinaraoltaan. Keikoilla pystyin kuitenkin vapaasti soittamaan fillejä ja muuttamaan biisejä hieman lennosta. Minulla oli tapana myös hieman härnätä muita jätkiä tekemällä jotain todella eriskummallisia fillejä. Se sai heidät kääntymään ympäri, että mitä vittua tuo oli”, Lombardo toteaa.

”Luin kerran Mick Jaggerin sanoneen, että jos hän olisi tiennyt soittavansa Satisfactionia vielä vuosikymmeniä myöhemminkin, hän olisi tehnyt siitä heti aluksi paremman. Minä kävin hieman samaa läpi omien rumpuosuuksieni kanssa. ’Ah, se tuplabasarikohta Angel of Deathissä. Minäpä soitan sen hieman pidempänä’ tai ’Minäpä lisään sen keskelle snare-juoksutuksen’. Pidin omaa hauskaa sillä tavalla.”

”Se auttoi minua henkilökohtaisesti nauttimaan hetkistä lavalla. Samojen biisien soittaminen kuukaudesta ja vuodesta toiseen käy tylsäksi, joten minulle toi viihdettä, kun yritin jallittaa kitaristeja.”

Lisää luettavaa