Dave Lombardo: Slayer olisi ”murskattu”, jos netti ja sosiaalinen media olisivat olleet käytössä debyyttilevyn julkaisun aikaan

Rumpali neuvoo uusia bändejä ottamaan saman "hitot muiden mielipiteistä" -asenteen kuin heillä aikanaan oli.

14.04.2021

Rumpalilegenda Dave Lombardo (ex-Slayer, Dead Cross, Mr. Bungle) sanoo olevansa varma, että Slayerin uran alkutaival olisi ollut huomattavasti kivisempi, mikäli siihen maailmanaikaan eli 1980-luvun alussa olisi käytetty nettiä ja sosiaalista mediaa samaan tapaan kuin tänä päivänä.

”Jos internet olisi ollut olemassa kun Slayer julkaisi ensimmäisen albuminsa, meidät olisi murskattu. Että ’Mitä ihmettä tämä oikein on?’. Nykybändien täytyykin ottaa sama lähestymistapa kuin meillä silloin oli – me emme vain välittäneet. Meistä se oli raskasta, brutaalia, ilkeää, synkkää ja siinä oli omanlaisensa fiilis. Ja se teki meistä iloisia; sillä oli meidän hyväksyntämme”, Lombardo pohtii The Pitin haastattelussa, jonka on litteroinut Blabbermouth.

”Se, mitä silloin kuuntelimme, oli meille se rima, joka meidän piti ylittää tai päästä vähintään samalle tasolle. Mutta tähtäsimme aina tekemään jotain parempaa ja erilaisempaa. Neuvoni kaikille bändeille ja muusikoille onkin, että kuunnelkaa itseänne, älkää ketään muuta.”

Lombardon toinen tärkeä vinkki kaikille bändeille ja muusikoille on se, ettei fanejaan kannata palvella liikaa.

”Jotkut ajattelevat, että ’Emme voi tehdä noin, koska fanimme pitävät vain tästä tyylistä’. Silloin ei jää yhtään kasvunvaraa ja homma polkee paikoillaan. Musiikki ei kehity, jos ei vähän seikkaile ja kokeile uusia juttuja”, Lombardo tuumaa.

”Minusta osa pitkäikäisyyttä on olla niin luova kuin pystyy. Esimerkiksi Slayer lähti Reign in Bloodin (1986) jälkeen ihan vastakkaiseen suuntaan South of Heavenilla (1988). Se oli hitaampaa kamaa, vaikka silläkin oli jotain nopeita biisejä, mutta otimme mukaan hitaampia rytmejä. Sekoitimme hieman pakkaa. Soundikin oli hieman erilainen. Ja sitten Seasons [in the Abyss] (1990) oli taas ihan erilainen. Niin vain täytyy tehdä, koska muuten… Niin, en tiedä. Ehkä se toimii joillakin bändeillä, mutta minulle on tärkeää kokeilla uusia tyylejä ja lähestymistapoja musiikkiin.”

Lisää luettavaa