Scott Ian nimeää metallimaailman kovimman sekä aliarvostetuimman komppikitaristin – löytyvät samasta bändistä

Anthrax-kitaristi on myös melko varma, että Meshuggahin Fredrik Thordendal ei ole ihminen.

15.12.2022

Anthrax-kitaristi Scott Ian keskusteli Revolver-lehden tuoreessa haastattelussa kitaransoitosta ja eritoten rytmikitaristeista. Ian nimesi omasta metallimaailman kovimman sekä aliarvostetuimman komppikitaristin, jotka löytyvät Anthrax-miehen mukaan samasta bändistä, Metallicasta.

”Kun puhutaan metallista, mielestäni kaikkein aliarvostetuin rytmikitaristi on Kirk Hammett, koska hän on samassa bändissä James Hetfieldin kanssa”, Ian toteaa.

”James on paras, mitä metalliin tulee – kenellekään ei ole yhtä hyvää oikeaa kättä kuin hänellä. James on jumala. Ja koska Kirk on samassa bändissä Jamesin kanssa ja soittaa sooloja, kukaan ei koskaan puhu Kirkistä komppikitaristina. Mutta hänen täytyy soittaa nuotilleen Jamesin kanssa. Eikä hän voi huijata, vaan kaikki ne osiot ovat downpickingiä. Kukaan ei koskaan puhu siitä.”

Metallica-kitaristien lisäksi Ian nostaa valokeilaan myös Meshuggahin Fredrik Thordendalin sekä Slayerin Kerry Kingin.

”Olen vakuuttunut, että Fredrik on Terminaattori, joka on lähetetty ajassa taaksepäin. Mutta Sarah Connorin tappamisen sijaan hän on täällä saamassa kaikki muut komppikitaristit tuntemaan olonsa kurjaksi”, Ian naureskelee.

”Eli Kirk on aliarvostetuin, James on paras ja Frederick on toiselta planeetalta – häntä ei lasketa mukaan, hän on avaruusolio. Mutta täytyy vielä tehdä kunniaa Kerry Kingille, koska olen niin monet kerrat nähnyt hänen soittoaan lähietäisyydeltä. Hänen kestävyytensä ja kykynsä saavat leuat loksahtamaan.”

Lisää luettavaa