Screaming Trees -solisti Mark Lanegan on kuollut

Lanegan menehtyi 57-vuotiaana.

22.02.2022

Amerikkalainen laulaja ja lauluntekijä Mark Lanegan on kuollut 57-vuotiaana. Suru-uutisesta kerrottiin hänen virallisen Twitter-tilin kautta.

Lanegan aloitti musiikkiuransa grungepioneeri Screaming Treesin laulajana vuonna 1984. Hän toimi yhtyeen nokkamiehen aina vuoteen 2000 saakka, jolloin bändi lopetti toimintansa. Screaming Treesin lisäksi hän vaikutti Mad Season -yhtyeessä, jossa olivat mukana muun muassa Alice in Chainsin Layne Staley, Pearl Jamin Mike McCready sekä Screaming Treesin Barrett Martin. Lanegan toimi myös Queens of the Stone Age -yhtyeessä niin sessiomuusikkona kuin vakituisena jäsenenä ja vuonna 2003 hän perusti The Afghan Whigsin Greg Dullin kanssa The Gutter Twins -yhtyeen. Soolourallaan Lanegan julkaisi kaikkiaan 12 studioalbumia vuosien 1990 ja 2020 välillä.

Laneganin uraa ja elämää varjostivat vakavat päihderiippuvuudet; hän oli pahasti koukussa heroiiniin ja alkoholiin. Lanegan pääsi kuitenkin kuiville ja on kiittänyt raitistumisestaan Courtney Lovea, joka muun muassa maksoi Laneganin katkaisuhoidot vuoden ajan.

Keväällä 2021 Lanegan sairastui koronaan, minkä johdosta tämä menetti väliaikaisesti kuulonsa ja kävelykykynsä sekä vaipui hetkellisesti koomaan.

Lisää luettavaa