”Se oli Immortalin Spinal Tap -hetki” – Demonaz jakaa ikuisesti mieleen jääneen keikkamuiston

Ei ole Immortalillakaan kaikki keikat menneet aina ihan putkeen.

17.10.2023

Tätä nykyä yksinään black metal -legenda Immortalia pyörittävä Harald ”Demonaz” Nævdal istui taannoin Metal Hammerin piinapenkkiin vastailemaan lehden lukijoiden lähettämiin kysymyksiin. Demonazilta kysyttiin muun muassa, mikä vuosien varrella keikalla sattunut tapaus on jäänyt parhaiten kitaristin mieleen.

”Olimme Saksassa keikalla ja minä ja Abbath (ex-laulaja/basisti/kitaristi) nousimme lavalle vastakkaisilta reunoilta. Kitarastani ei kuitenkaan kuulunut ääntä ja lisäksi jäin jalastani jumiin sivussa olleeseen miksauspöytään. Minä seisoin siellä ja hetken aikaa ei kuulunut kuin basso ja rummut. Kun viimein pääsin lavalle, olin kuin mitään ei olisi tapahtunut. Hetkeä myöhemmin rummut eivät enää kuuluneet ja kun vilkaisimme taaksepäin, setin takana ei ollut ketään. Horgh (ex-rumpali) oli tippunut penkiltä. Se oli Immortalin Spinal Tap -hetki”, Demonaz muistelee.

Abbathista puheen ollen, Demonazilta kysyttiin myös, milloin hän on viimeksi ollut mieheen yhteydessä. Abbath, oikealta nimeltään Olve Eikemo, lähti bändistä 2015 ovet paukkuen, mutta perustajakaksikon välit ovat sittemmin parantuneet.

”Juttelimme puhelimessa ehkä vuosi sitten. Ei meillä mielestäni enää ole mitään ongelmia. Niitä oli silloin, kun hän lähti, mutta siitä on niin kauan, että olemme menneet eteenpäin. Välillämme tulee aina olemaan yhteys”, Demonaz toteaa.

Lisää luettavaa