Se on virallista: Kirk Windstein on mukana Downin juhlakeikoilla – ”Ei kahta kysymystäkään”

Yksi perustajajäsenistä palaa bändiin reilun kuuden vuoden tauon jälkeen.

18.12.2019

Heavy/sludge metal -superryhmä Down, jonka kokoonpanosta löytyy muun muassa Panterassa, Corrorion of Conformityssa, Eyehategodissa ja Crowbarissa vaikuttaneita muusikoita, juhlistaa ensi vuonna 25 vuotta täyttävää NOLA-debyyttialbumiaan keikoilla. Tähän saakka on ollut epäselvää, liittyykö vuonna 2013 bändistä sivuun jäänyt perustajajäsen Kirk Windstein mukaan juhlamenoihin, mutta nyt kitaristi on vahvistanut Revolver-lehdelle olevansa mukana.

”Olen täysillä mukana. Pepper (Keenan, kitaristi) totesi, että jos minä en ole mukana, ei hänkään ole. Phil (Anselmo, laulaja), Pepper ja Jimmy (Bower, rumpali) ovat kolme vanhinta ja läheisintä ystävääni, joten ei kahta kysymystäkään ettenkö olisi mukana”, Windstein sanoo.

Eikä Windsteinin osallisuus rajoitu pelkästään juhlakeikkoihin, vaan hän sanoo olevansa taas täysiaikaisesti bändin jäsen, mikä tarkoittaa sitä, että vuonna 2013 mukaan tullut kitaristi Bobby Landgraf joutuu astumaan sivuun.

”Landgraf teki loistavaa työtä ja hänkin on hyvä ystäväni. Mutta nyt Down on jälleen kerran sellainen bändi, jollaisena se aloittikin eli sataprosenttisesti sivuprojekti. Jokaisen toiset bändit ovat etusijalla ja siinä se”, Windstein sanoo.

”Olen jammaillut tyyppien kanssa viimeksi kuusi ja puoli vuotta sitten, joten olen innoissani. Siitä tulee hauskaa.”

Down on ilmoittanut tähän mennessä juhlakeikkoja kaksin kappalein, jotka molemmat tapahtuvat kesällä festivaalilavoilla Euroopassa. Sormet ristiin, josko Downin juhlakeikkoja saataisiin myös Suomeen asti.

Lisää luettavaa