Sepulturan kokoonpanossa muutoksia aivan jäähyväiskiertueen kynnyksellä

Rumpali Eloy Casagrande jätti bändin ennen kiertuetta.

27.02.2024

Vuonna 1984 perustettu Brasilian metalliylpeys Sepultura aloittaa 1. maaliskuuta jäähyväismaailmankiertueensa. Nyt bändi ilmoittaa, että tulevalla kiertueella ei rumpupallilla istukaan vuodesta 2011 mukana ollut Eloy Casagrande (kuvassa vasemmassa laidassa). Yhtyeen some-kanavissa julkaistun tiedotteen mukaan ero ei myöskään tapahtunut täysin hyvässä hengessä.

”Näin ison kiertueen suunnitteleminen ja siihen valmistautuminen on vienyt lähes vuoden ja on vaatinut sitoutumista, uskollisuutta bändin faneille sekä kunnioitusta bändin historiaa kohtan. Tämä on ollut prioriteetti (kitaristi) Andreas Kisserille, (laulaja) Derrick Greenille ja (basisti) Paulo Xistolle. Kuitenkin 6. helmikuuta vain pari päivää ennen ensimmäisiä treenejä, rumpali Eloy Casagrande ilmoitti muille lähtevänsä Sepulturasta luodakseen uraa toisessa projektiss. Ilmoitus tuli yllätyksenä ilman mitään ennakkovaroituksia ja hän hylkäsi kaiken Sepulturaan liittyvän välittömästi”, yhtye tiedottaa.

Casagranden kenkiin hyppää 21-vuotias amerikkalaisrumpali Greyson Nekrutman. Nekrutmanilla on taustaa jazzin parista, mutta hän on soittanut myös muun muassa Suicidal Tendencies -yhtyeessä. Miehen taidonnäytteitä löydät alempaa uutisen lopusta.

Sepultura aloittaa jäähyväiskiertueensa Brasiliasta jatkaen siitä muualle Etelä-Amerikkaan. Syksyllä yhtye suuntaa Eurooppaan. Pohjoismaihin asti kiertue ei kuitenkaan ulotu.

Lisää luettavaa