Sepulturasta jäähyväiskiertueen kynnyksellä Slipknotiin loikannut Eloy Casagrande: ”Se oli vaikea tilanne”

Rumpali avasi tapahtumien kulkua tarkemmin tuoreessa haastattelussa.

11.05.2024

Juuri ennen Sepulturan jäähyväiskiertueen alkua yhtye ilmoitti, ettei rumpali Eloy Casagrande lähde mukaan vaan rumpupallille istahtaa Greyson Nekrutman. Kun viime syksynä rumpalinsa Jay Weinbergin erottanut Slipknot palasi keikkalavoille muutamia viikkoja sitten, istui rumpupatterin takana naamioitu mies, jonka fanit tunnistivat muun muassa tatuointien perusteella olevan Casagrande. Hieman myöhemmin sekä Casagrande että yhtye vahvistivat, että hän todellakin on Slipknotin uusi rumpali.

Brasilialainen Veja São Paulo haastatteli Casagrandea ja tämä kertoi ensimmäistä kertaa tarkemmin, miten hyppäys metallisuuruudesta toiseen oikein tapahtui. Rumpali sanoi saaneensa Slipknot-leiristä viestiä pian sen jälkeen, kun Sepultura oli tiedottanut lähtevänsä viimeiselle maailmankiertueelleen tänä keväänä.

”Ensin he pyysivät minua kuvaamaan ja lähettämään heille muutamia videoita. Sitten he kysyivät, olenko mahdollisesti tulossa Yhdysvaltoihin. Minulla oli buukattu tammikuulle esiintyminen Casagrande & Hanysz -projektini kanssa, joten he siirsivät lentoaikataulujani niin, että pääsin treenaamaan koko bändin kanssa. Sitten he pyysivät minua jäämään vielä pidemmäksi aikaa, jotta voisin äänittää heidän kanssaan. Se oli kai osa koesoittoa – he heittelivät uusia ideoita minulle ja katsoivat, millainen biisintekijä olen. He testasivat minua monin tavoin”, rumpali kertaa.

”Suostuin koesoittoon, koska Sepulturan tie oli päättymässä. Bändi oli lopettamassa enkä halunnut lopettaa soittamista vielä 33-vuotiaana. Kun kysyin Slipknotilta heidän aikatauluistaan, kävi ilmi etten pysty olemaan mukana molemmissa bändeissä vaan Slipknot vaati kaiken aikani. Niinpä päätin lähteä Sepulturasta. Se oli vaikea tilanne. Tein sopimuksen Slipknotin kanssa helmikuun alussa ja samana päivänä kutsuin Sepulturan palaveriin ja selitin tilanteen. Päätös oli yksin minun.”

Casagranden mukaan suurin ero Sepulturaan on Slipknot-soittajien maskit ja se, miten maskin pukeminen muuttaa soittajaa henkisesti.

”Maskilla on oma elämä. Jos joku muu pukisi sen ylleen, se ei olisi sama juttu. Loimme naamioni yhdessä Shawnin (Crahan, Slipknotin perkussionisti ja perustajajäsen), joten se on yhdistelmä Slipknotia ja minua itseäni. Kun sen pukee ylleen, jotain tapahtuu. En osaa edes selittää sitä”, Casagrande toteaa.

”Fyysinen puoli on yllättävän rauhallinen, kuvittelin sen olevan paljon pahempaa. Totta kai maski päässä tulee kuuma, koska se on täynnä vaahtomuovia. Mutta tilaa hengittää on hyvin. Ennen ensimmäistä keikkaamme treenasin urheilijoita varten tehdyn maskin kanssa, joka simuloi korkeuseroa – siinä on venttiilejä, jotka rajoittavat hengittämistä. Se auttoi minua soittamaan rauhallisemmin.”

13 vuotta Sepulturan kyydissä ollut Casagrande muistelee aikaansa brasilialaisyhtyeessä lämmöllä ja kiitollisena.

”Opin siinä todella paljon. Teimme kolme studiolevyä ja livealbumeja, sävelsimme paljon ja matkustimme yhdessä todella paljon. Olen siitä kaikesta erittäin kiitollinen, koska olin vasta parikymppinen, kun he ottivat minut bändiin ja antoivat minulle vastuuta. Se kasvatti minua hyvin paljon. Ja kiertueilla tutustuin moniin eri kulttuureihin. Se oli ilman muuta elämäni paras koulu.”

Lisää luettavaa