Slayerin Kerry King ja Tom Araya eivät ole ylimpiä ystävyksiä, myöntää kitaristi – ”En ole hänelle vihainen tai mitään, mutta…”

Tulevat paluukeikat hoituvat sulassa sovussa ja ammattimaisesti, kitaristi vakuuttaa.

06.05.2024

Thrash metal -jätti Slayer ilmoitti alkuvuodesta soittavansa tulevana kesänä kolme festarikeikkaa Yhdysvalloissa. Tämä onkin ensimmäinen kerta, kun yhtye nousee lavalle sitten marraskuun 2019, jolloin bändi soitti ”jäähyväiskeikan” Los Angelesin Forumissa. Tuoreessa Metal Hammer -lehden haastattelussa kitaristi Kerry King, joka julkaisee soolodebyyttinsä 17. toukokuuta, myöntää keikkajulkistuksen ajoituksen harmittaneen häntä, mutta vakuuttaa, ettei tämä tule sotkemaan hänen soolokuvioitaan.

”[Keikat] eivät tarkoita sitä, että menemme seuraavaksi studioon ja siitä edelleen kiertueelle. Minulle kyseessä on vain kolme keikkaa, jotka tehdään nyt kun edellisestä on kulunut viisi vuotta. Se on sellainen ’Hei, muistattekos meitä ajalta ennen pandemiaa?’ -tyyppinen juhlinta”, King sanoo.

Alkuvuodesta King puhui Slayer-bänditovereistaan Rolling Stone -lehdelle varsin kylmään sävyyn todeten muun muassa ex-rumpali Dave Lombardon olevan hänelle ”kuollut”. Eikä King sanojensa mukaan juuri pidä yhteyttä laulaja-basisti Tom Arayaankaan. Metal Hammerille King sanoo, ettei ole ollut Arayaan yhteydessä senkään jälkeen kun tulevista keikoista ilmoitettiin.

”En ole hänelle vihainen tai mitään, mutta me vain olemme ihmisinä hyvin erilaisia ja meistä tuli lopussa vain bisneskumppaneita. Meillä on hyvin erilaiset mielenkiinnon kohteet ja näkemykset asioista. Vihaanko häntä sen vuoksi? En. Mutta ei meillä ole tarvetta puhua toisillemme joka päivä… Meillä ei vain ole niin paljoa mitään yhteistä. Kun treenit alkavat, ei minulle tuota ongelmaa ilmestyä paikalle. Olemme ammattilaisia ja sitä me teemme”, King toteaa.

King saapuu soololevynsä tiimoilta tulevana kesänä myös Suomeen. Kingin poppoo nähdään Nummirockissa sekä Tuskassa.

Lisää luettavaa