”Dave Lombardo on kuollut minulle” – Kerry King puhuu Slayer-bänditovereistaan jyrkin sanoin

Välit Tom Arayan kanssa ovat myös hyvin viileät.

06.02.2024

Slayer-kitaristi Kerry King julkaisi eilen tulevan soolodebyyttinsä ensimmäisen singlen ja esitteli levyllä soittavan kokoonpanoon. Kingin lisäksi mukana ovat Death Angel -solisti Mark Osegueda, ex-Machine Head -kitaristi Phil Demmel, Hellyeah-basisti Kyle Sanders sekä rumpali Paul Bostaph, joka soitti myös Slayerissä vuosina 1992–1996, 1997–2001 sekä 2013–2019.

King antoi myös Rolling Stone -lehdelle pitkän haastattelun, jossa tämä kertoi tarkemmin soolokuvioistaan. Kun Kingiltä kysyttiin, lähestyikö hän albuminsa tiimoilta muita entisiä Slayer-bänditovereitaan, laulaja-basisti Tom Arayaa tai rumpalilegenda Dave Lombardoa, vastasi tämä hyvin jyrkästi.

”Lombardo on kuollut minulle”, King jyrähtää rumpalista, joka saatuaan potkut vuonna 2013 juuri ennen bändin Australian-kiertuetta avautui Facebookissa väittäen, ettei hänelle maksettu keikkailusta riittävästi.

”Hän julkaisi sen vuodatuksen kun olimme lennolla Australiaan ja tiesi, ettemme ehdi vastaamaan 14 tuntiin. Hän heitti minut suoraan bussin alle, mutta minä olin se, joka piti hänet mukana niinkin kauan. Tom halusi hänet pihalle jo aiemmin ja Jeff (Hanneman, vuonna 2013 menehtynyt kitaristi) oli saanut hämähäkinpureman eikä siksi soittanut kanssamme kovinkaan paljon. Sanoin, että tarvitsemme Davea, fanit eivät ymmärrä sitä, jos korvaamme hänet nyt. Mutta sitten tämä Australia-keissi tapahtui, joten ajattelin, että haistakoon paska koko jätkä.”

”[Lombardo] on hyvin vaikutusaltis ja kuunteli siihen aikaan asianajajanaan toiminutta naista, joka kuvitteli, että meillä on rahaa kuin Metallicalla, mitä meillä ei ole koskaan ollut. Hän syötti sitä paskaa [Lombardon] korviin ja sai hänet kuvittelemaan, että hänen pitäisi ansaita enemmän. Mutta hänen olisi pitänyt puhua asioista jonkun sellaisen kanssa, joka oikeasti tietää asiasta eikä vain puhaltele sateenkaaria perseeseesi nyhtääkseen sinulta rahaa.”

Tom Arayasta King ei puhu aivan yhtä jyrkästi, mutta haastattelun perusteella eivät kaksikon välit ole myöskään parhaat mahdolliset. Kingin mukaan he eivät ole vaihtaneet yhtään ainoaa sanaa sen jälkeen, kun Slayer löi pillit pussiin marraskussa 2019.

”Kaikkien muiden jätkien kanssa olen kommunikoinut puhelimitse, tekstiviestein tai sähköpostilla. Jos Tom laittaisi viestin, luultavasti vastaisin, riippuen siitä, mitä asiaa hänellä on. Mutta en minä toivo hänen kuolemaansa tai mitään sellaista”, King toteaa.

”Minä ja Tom emme ole koskaan olleet samalla sivulla. Jos minä haluan suklaapirtelön, hän haluaa vaniljapirtelön. Jos minulta kysytään, minkä värinen on taivas, vastaan sininen. Tom sanoisi valkoinen. Olemme vain erilaisia ja mitä enemmän vuosia vieri, sitä selkeämmäksi asia tuli. Tulenko vielä joskus hengailemaan hänen kanssaan? No, me molemmat pidämme tequilasta joten voin ottaa hänen kanssaan shotit ja sitten tiemme eroavat taas. Emme tule viettämään aikaa toistemme kanssa, koska olemme niin erilaisia. Yhdessä saimme kuitenkin aikaan mahtavaa musiikkia ja soitimme mahtavia keikkoja.”

Haastattelussa King myös mainitsee ohimennen, ettei Araya soittanut bassoa Slayerin levyille enää vuosikausiin.

”Olen jostain 1990-luvun alusta soittanut kaikki rytmikitarat ja bassot. Soitin kaikki bassot, koska meidän tyyppimme ei oikeastaan tehnyt niin”, King väittää Arayaan viitaten.

Vaikka King puhuukin entisistä bänditovereistaan tähän malliin, ei hänkään ole tyystin sulkenut ovea Slayerin suhteen vaan jättää oven juuri ja juuri raolleen potentiaalista, joskin epätodennäköistä keikkaa varten.

”Olen sataprosenttisen varma, että Slayer ei enää levytä, koska minulla on nyt siihen uusi kanava joka kuulostaa Slayeriltä. Teen yhä sitä musiikkia mitä haluankin, joten en tarvitse [Slayeriä]. Eivätkä levyt edes myy enää, se on vain tuote, jonka avulla ihmiset tietävät mitä soitan, kun tulen heidän kaupunkiinsa soittamaan. Kiertääkö Slayer vielä joskus? Olen melko varma, ettei niin tapahdu. Voisiko Slayer soittaa vielä keikan? Voisihan se olla mahdollista. Odotanko sitä? En. Jos niin käy, niin sitten käy, mutta nyt olen aloittamassa omaa uraani ja aion tehdä tätä vähintään seuraavat 10 vuotta.”

Lue Kingin pitkä haastattelu kokonaisuudessaan tästä.

Lisää luettavaa