Stam1nan Antti Hyyrysen kirjaan pohjautuva näytelmä palkittiin vuoden esityksenä – ”Vetoaa kaikkiin aisteihin ja koskettaa tunnetasolla”

Viimeinen Atlantis sai kantaesityksensä Lappeenrannassa viime marraskuussa.

28.03.2023

Lappeenrannan kaupunginteatterissa marraskuussa 2023 kantaesityksensä saanut Viimeinen Atlantis palkittiin vuoden esityksen Thalia-palkinnolla. Thalia-palkinto jaettiin yleisöäänestyksen perusteella. Ääniä annettiin 2188 ja Tuomo Rämön ohjaama Viimeinen Atlantis sai äänistä 44 prosenttia.

Ilmastonmuutosta ja kulutuskulttuuria käsittelevä Viimeinen Atlantis pohjautuu Stam1nan laulaja-kitaristi Antti Hyyryseen romaaniin, joka taas laajentaa yhtyeen vuonna 2010 julkaistun Viimeinen Atlantis -teemalevyn tarinaa. Hyyrynen on vastannut myös esityksen musiikista ja äänisuunnittelusta.

Viimeinen Atlantis vetoaa kaikkiin aisteihin ja koskettaa tunnetasolla. Herättää ajatuksia koko planeetan tulevaisuudesta – voiko enää enempää yhdeltä teatteriesitykseltä odottaa?” toteaa eräs katsoja palautteessaan.

Viimeinen Atlantis meni juuri niin syvälle kuin katsoja oli valmis vastaanottamaan. Se ei saarnannut tai pilkannut, vaan inhimillisellä tavalla tarjoili. Lisäksi skenografia, teksti, näyttelijät, kemia, intensiteetti, kaikki toimi paremmin yhteen kuin ehkä missään, mitä olen teatterissa nähnyt.”

Viimeinen Atlantis -näytelmälle on vahvistettu Lappeenrannan kaupunginteatterissa lisää esityksiä syys- ja lokakuulle.

Thalia-palkinnon tarkoituksena on palkita yhteiskunnallista keskustelua herättävä, uusia yleisöryhmiä houkutteleva, kansainvälisesti menestynyt tai muuten erityisen ansioitunut esitys, ja siten synnyttää keskustelua teatteritaiteen merkityksestä.

Lisää luettavaa