Steve Harris: ”Tulevan Maiden-levyn päätösbiisi on mestariteos, joka eroaa täysin bändin muista biiseistä”

Kun Iron Maidenin 4. syyskuuta ilmestyvän The Book of Souls -tuplalevyn biisilista julkistettiin kesäkuun lopulla, monen huomio kiinnittyi albumin päätöskappaleen kestoon. 18-minuuttinen Empire of the Clouds kun nimittäin tulisi olemaan heittämällä bändin uran pisin kappale.

Kestonsa ohella solisti Bruce Dickinsonin säveltämä kappale tulee kuitenkin olemaan basisti Steve Harrisin mukaan muullakin tapaa poikkeuslaatuinen. Kerrang!-lehden haastatteleman Harrisin mukaan biisijärkäle tulee tarjoamaan Maiden-faneille jotakin sellaista, mitä he eivät ole aiemmin bändiltä kuulleet.

Empire of the Clouds on mielestäni mestariteos – ja voin sanoa sen hyvillä mielin, sillä minä en säveltänyt sitä! Biisi kuulostaa toki Maidenilta, mutta se on silti täysin erilainen kuin mikään mitä olemme tehneet aiemmin. Kahdeksantoista minuuttia kuulostaa pitkältä ajalta, mutta kappale on itse asiassa melkoinen seikkailu, ikään kuin matka. On parempi vain antaa kuuntelijoiden keskittyä kappaleeseen ja katsoa sitten, mitä mieltä he ovat siitä. Mutta sen voin sanoa, että biisi on todella mielenkiintoinen, eikä todellakaan tylsistyttävä”, Harris kertoi Kerrangille.

Odottakaamme siis mielenkiinnolla syyskuuhun, millaisia yllätyksiä Empire of the Clouds -biisi oikein tarjoaa. Olisiko biisistä jopa alla soivan, 13-minuuttisen Rime of the Ancient Mariner -klassikon päihittäjäksi?