Suicide Silence -nokkamies vastaa ahdistelu- ja manipulointisyytöksiin – ”Olen oppinut läksyni”

"Minut kasvatti yksinhuoltajaäiti, joka opetti minua kunnoittamaan kaikkia naisia. Häpeäkseni olen siinä epäonnistunut."

Kerroimme eilen Suicide Silence -yhtyeen fanin syytöksistä laulaja Eddie Hermidaa kohtaan. Itävaltalainen Verena Celis sanoo Hermidan ”seksuaalisesti manipuloineen” ja käyttäneen häntä hyväksi tämän ollessa 17-vuotias. Hermida oli tapahtumien aikaan 32.

Celisin tapauksesta uutisoinut Metal Injection tavoitteli Hermidaa kommentoimaan syytöksiä ja laulaja on nyt vastannut verkkosivustolle. Hermidan lausunto on julkaistu myös yhtyeen sosiaalisen median kanavissa.

”Ensiksi pyydän anteeksi Verenalta, että hän tuntee olonsa loukatuksi, manipuloiduksi ja hädänalaiseksi välisestämme kanssakäymisestä ja kommunikoinnista. Haluan myös pyytää anteeksi niiltä, jotka tukevat työtäni muusikkona (niin fanina kuin kulissien takana) kaikesta siitä haitasta, epäluottamuksesta ja vahingosta, joita nämä syytökset ovat aiheuttaneet”, Hermida aloittaa.

”Pyydän myös, ettei musiikkiyhteisö syyttele, eristä tai muuten häiriköi tätä nuorta naista. Naisille on jo muutenkin tarpeeksi vaikeaa tuoda miesten huonoa kohtelua esiin missä tilanteessa tahansa.”

”Kun Verena kertoi olevansa 18, uskoin häntä. Tein selväksi, etteivät keskustelumme voi olla sävyltään seksuaalisia sitä ennen. Olen oppinut läksyni – vaikeimman kautta – että on väärin käydä minkäänlaista intiimiä keskustelua jonkun minua niin paljon nuoremman kanssa. Minut kasvatti yksinhuoltajaäiti, joka opetti minua kunnoittamaan kaikkia naisia. Häpeäkseni olen siinä epäonnistunut. Toivon saavani vielä takaisin faniemme luottamuksen ja hyväksynnän sekä voivani todistaa, etten ole sellainen henkilö, mitä nämä syytökset antavat ymmärtää.”

”Nyt enemmän kuin koskaan aiemmin on miehillä suuri vastuu miettiä sanojamme ja tekojamme sekä kuunnella kunnioituksella ja nöyryydellä niitä ääniä, jotka näitä epäkohtia tuovat julki.”